foradia mediambient

Dues quadres del pintor Cabrera cedides a Alcoi

• La família García-Muriel Dues cedeix temporalment a l'Ajuntament d'Alcoi dues pintures de gran format col·lecció que 'batalla' de l'artista Fernando Cabrera Cantó

Cuadros de Fº Cabrera

‘L’Incendi’ veiem en primer plànol una casa bombardejada i al fons el Pilar, també veiem un bosc en flames el que ens indica que es tracta del setge a Saragossa en la ‘Guerra del Francés’

La família García-Muriel, domiciliada a Alacant, encara que amb lligams professionals a Alcoi, ha ofert a Alcoi en concepte de préstec temporal, durant dos anys, renovables, dues pintures del pintor Fernando Cabrera Cantó.

Alcoi agraeix el desig del senyor Manuel García López de Haro i la senyora Mª Dolores Muriel Martínez,  és que aquestes dues pintures siguen custodiades en exposició pública a la Biblioteca Municipal Ricardo Senabre d’Alcoi o dependència municipal que es considere més convenient, durant un període de dos anys, renovables, i també han manifestat la possibilitat de fer una futura donació gratuïta de les dues obres a l’Ajuntament d’Alcoi.

Es tracta de dues obres de gran format (210×256 cm i 193×281 cm) que originàriament formaven part d’un conjunt considerable de llenços que l’artista alcoià va pintar per a l’espectacle Panorama, que hi va haver a la ciutat de València l’any 1880, anomenat “Los Sitios de Zaragoza”. En la realització d’aquestes pintures també va participar el seu cunyat, el pintor Francisco Gisbert. D’aquesta sèrie de pintures, l’Ajuntament d’Alcoi conserva a la seua col·lecció d’art l’obra titulada “Batalla”, que havia estat molts anys oculta darrere del llenç “Mors in vita”.

Cuadros de Fº Cabrera

‘Camí’ és clarament una continuació de l’obra ‘Batalla’, veiem la mateixa vegetació i traçats característics de Cabrera.

Una vegada més es demostra que la gent d’Alcoi o que té vincles amb la nostra ciutat, encara que visquen fora, està sempre pensant en el poble d’Alcoi i ací tenim un exemple”, ha indicat el regidor de Cultura, Raül Llopis.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *