lasarga ajualcoipresuparticipa

Pepa: “la joventut ni té ganes ni té oportunitats”

• La corrupció, segons Pepa, és un problema inevitable en tant i quant “el gènere humà és deshonrat en general, mira per la seua butxaca i pel seu benestar”. • “Molt poca vergonya n’hi ha, però en general, en tots els partits"

A partir del nou Govern de la Generalitat establit en 2015, es va destapar una trama de corrupció municipal i regional infiltrada en diversos ajuntaments de la Comunitat Valenciana, la Generalitat Valenciana i la Diputació de València sota la responsabilitat del govern del Partit Popular.

La tesi de les fonts que van dur a terme les investigacions (Jutjat d’Instrucció número 18 de València, la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada i la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil) van concloure que el Partit Popular de la Comunitat Valenciana va actuar, en el seu conjunt, durant vora 20 anys de govern com una organització criminal per la seua manera de governar: centenars d’adjudicacions públiques, les mossegades als contractes públics, finançament il·legal del partit a tots els nivells i finançament il·legal de les campanyes electorals.

Hem aprofitat la festivitat del 9 d’octubre, que és el Dia de la Comunitat Valenciana, per a consultar amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre si consideren que aquesta etapa ha quedat ja superada o no. Volem saber com valora la gent del carrer la gestió pública valenciana i com afecta el seu dia a dia.

 

Pepa considera que l’actualitat valenciana està “malamet, però bé, anem passant”. El principal problema que té el territori, segons Pepa, és la situació laboral: “la joventut ni té ganes ni té oportunitats. A més, quan té possibilitats, té sous molt baixets, inclús si estan molt preparats”. Una cosa que agreuja aquest nou model de treball implantat és la manca de resposta per part dels joves: “fa uns quants anys hagueren reclamat millores, però ara callen i ho agarren, per tal de tindre un sou i una faena”.

A aquest problema se suma el de tota la corrupció que s’ha practicat al nostre territori: “molt poca vergonya n’hi ha, però en general, en tots els partits. Tota la gent que es clava en un puesto on pot fer i no s’enteren, no a soles en política, sinó també en qualsevol empresa. Això si ets un deshonrat, que també n’hi ha persones honrades”. Aquest és, segons Pepa, un problema inevitable en tant i quant “el gènere humà és deshonrat en general, mira per la seua butxaca i pel seu benestar”.

Font: Rodrigo Paños./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *