foradia subscriutegrat

El vehicle de Cotes Baixes guanya una competició internacional

El nou vehicle que ha presentat l'IES Cotes Baixes ha aconseguit ser el guanyador d'una comptetició internacional • El pes final del vehicle és de 25,4 quilos.

DIMONI 3cotes

EcoDimoni és un projecte educatiu format per alumnes i professors de l’IES Cotes Baixes, la finalitat del qual és dissenyar i construir vehicles ecològics propulsats per energies alternatives.

El nou vehicle que ha presentat, el Dimoni 3.0, ha participat en la categoria Prototips bateria-elèctrics i ha aconseguit ser el guanyador de la Shell Ressò-Marató Europa 2016.

El vehicle s’ha construït íntegrament en l’IES Cotes Baixes i ha comptat amb l’aportació desinteressada d’algunes peces fabricades amb tecnologia d’avantguarda, per empreses col·laboradores de la ciutat.

Entre les millores més destacades del nou Dimoni 3.0, clau sens dubte per aconseguir la primera posició, es troba el seu xassís. Que ha aconseguit reduir considerablement el pes de la carrosseria fins a deixar-la en menys de 7kg. El pes final del vehicle és de 25,4 quilos.

L’energia utilitzada continua sent de bateries elèctriques però sense suport fotovoltaic (l’organització ha decidit suprimir definitivament la categoria solar). Per augmentar l’eficiència i disminuir les pèrdues, s’ha elevat la tensió nominal de 24V a 48V i s’han desenvolupat nous motors i una nova centraleta electrònica. A més, amb la finalitat de continuar alleugerint el pes total, s’han incorporat peces fabricades en plàstic amb la impressora 3D amb la qual explica el centre.

Font: Redacción./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *