foradia subscriutegrat

Alumnes de Les Esclaves coneixen el patrimoni alcoià amb les noves tecnologies

• Alumnes de 4t de primària del col·legi Les Esclaves d'Alcoi desenvolupen una original gimcana amb l’objectiu de conéixer la seua ciutat de la mà de les noves tecnologies • L’activitat s’ha desenvolupat després de treballar al llarg de l'avaluació la indústria alcoiana i el seu llegat, el modernisme o el 125é aniversari del tren Alcoi-Gandia.


Alumnes de 4t de primària del col·legi Les Esclaves d’Alcoi desenvolupen una original gimcana amb l’objectiu de conéixer la seua ciutat de la mà de les noves tecnologies.

Els alumnes de 4t de Primària han eixit al carrer per tal d’ubicar amb els seus dispositius tecnològics (les tauletes digitals que utilitzen a l’aula) diversos llocs determinats de la ciutat i respondre a preguntes sobre el passat d’eixos monuments o edificis, la seua funció o el més destacat. Tot seguit han compartit totes les respostes a la xarxa social Instagram baix el hastag #ALCada18 i #WMCP18.

L’activitat s’ha desenvolupat després de treballar al llarg de l’avaluació, mitjançant el projecte del cinema i gràcies a la pel·lícula dels germans Lumiere, la indústria alcoiana i el seu llegat, el modernisme o el 125é aniversari del tren Alcoi-Gandia.
Es tracta d’una activitat amb un ample contingut educatiu, en la qual es treballen moltes competències diferents. Per una banda, els xiquets han utilitzat les ja conegudes noves tecnologies, per tal de geolocalitzar el lloc i dissenyar una ruta. Han aprés a treballar en equip, necessari per a completar la gimcana en el temps previst. I a més, han descobert la ciutat i el seu passat d’una manera lúdica.

D’aquesta manera, en aquesta activitat s’han treballat de manera interdisciplinària, a més de la Història, les Ciències de la Naturalesa i l’Educació Física, tenint en compte també que el Valencià ha estat la llengua que han emprat per contestar les preguntes i també consultar el material d’investigació.

Aquesta és una experiència basada en la Barcelonada 2.0, desenvolupada per la xarxa LaceNet i que es fa a diferents municipis com Tarragona, Igualada, Cinctorres, Castelló, Manresa, Saragossa o València. En el cas d’Alcoi l’activitat se celebrà gràcies a l’organització de la Fundació Educativa ACI – Col·legi Esclaves SCJ.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *