foradia ivace

Tres joves músics alcoians triomfen a Viena

• Ferran Villanueva amb la viola, Arnau Santamaria amb el violí i Vega Vañó al piano són músics de l’Orquestra Jove de la Província d’Alacant  

Musikverein orquestra alacant

La Musikvereins Goldener Saal, la sala daurada del Musikverein de Viena./ lesmuntanyes.com

El “Summa Cum Laude”, és el prestigiós Festival Internacional de Música Jove de Viena, Ferran Villanueva (16) amb la viola, Arnau Santamaria (13) amb el violí i Vega Vañó (12) al piano, són els tres joves músics que participen, amb l’Orquestra Jove de la Província d’Alacant (OJPA).

La Musikvereins Goldener Saal, la sala daurada del Musikverein de Viena, la mítica sala on se celebra el Concert d’Any Nou cada primer de gener, va acollir el dos i el tres de juliol la competició.  L’Orquestra alacantina, baix la batuta experta de Francisco Maestre, presentava dues formacions: la titular, de la que formen part Ferran i Arnau, i la d’aspirants, amb la que participava Vega.

Alcoians orquestra alacantEnguany defensaven el primer lloc a la categoria d’orquestres simfòniques aconseguit al festival de l’any passat, en què també va participar Ferran.

El programa consistia en una peça obligatòria –en aquesta ocasió l’Obertura de Fidelio, de Beethoven-, una d’un compositor del país d’origen de l’orquestra i una última lliure, per a un total de 25 agrupacions de 13 països i més de 1300 músics d’arreu del món.

La Revoltosa, de Chapí, i Capricho español, de Rimski-Kórsakov, van ser les obres escollides per l’orquestra titular de l’OJPA per presentar-se davant del jurat, que va puntuar-los per a la segona posició, empatats amb els campions, una orquestra d’Alemanya. Tot i això, el jurat va afegir una menció especial pels alacantins, la qual cosa el permetrà tocar a la Konzerthaus de Viena, la seu de l’Orquestra Simfònica de Viena, a la seua Großer Saal, un privilegi que només premia els campions de cada edició. L’aplaudiment del públic, alçat de les seues butaques, i la menció del jurat, donen fe de la qualitat de la música d’aquests talents tan joves.

Per la seua banda, un fragment de Carmen, de Bizet, i un altre de Goyescas, de Granados, van ser les peces escollides pels aspirants per obtenir una meritòria tercera plaça al Festival, per davant d’altres orquestres vingudes d’Austràlia, Xina, USA o Itàlia, entre d’altres.

La clausura del Festival serà a la recepció que els oferirà l’Ajuntament de Viena el pròxim dia 5 de juliol i l’arribada dels músics s’espera el dijous 7 de vesprada a l’ADDA d’Alacant, seu de l’OJPA.

 


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *