lasarga alcoimpuls

La falta de pluges deixa el pantà de Beniarrés en mínims històrics

• La sequera que està patint el nostre territori des de fa anys està provocant que els nostres rius, fonts i pantans s’assequen o estén baix mínim d’aigua • Els veïns dels pobles de l'entorn segons ens comenten mai havien vist tan poca aigua embassada

panta beniarres

El pantà de Beniarrés està acusant aquesta crisi hidrogràfica, la falta de pluges estan deixant en mínims històrics i l’aigua envasada sembla cada dia que va a menys. Els veïns dels pobles de l’entorn segons ens comenten mai havien vist tan poca aigua embassada i per ells cada dia que passa es nota que està més buit.

L’estat de l’aigua envasada del nostre territori

La sequera que està patint el nostre territori des de fa anys està provocant que els nostres rius, fonts i pantans s’assequen o estén baix mínim d’aigua. L’aigua envasada en País Valencià en juliol del 2015 era d’un 35’65%, mentre que aquest any està al 27’84%. Fa deu anys estava al 39’66% de la seua capacitat.

precipitacionss

I és que les precipitacions pluvials estan sent molt inferiors a la mitjana del període de l’últim quart del segle passat. En concret, entre 1981 i 2010 la mitjana de pluges en febrer era de 60 mm (equivalents a litres per metre quadrats), i aquest any la xifra s’ha quedat en 10 mm.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *