foradia mediambient

Guanyar Alcoi reivindica evitar una altra ‘Rosaleda’ a la zona de La Canal

Guanyar Alcoi lamenta que el Govern del PSOE desistisca en la protecció de La Canal i s'aprope a les tesis de la dreta • La Portaveu Estefania Blanes es pregunta "quan es va presentar aquest contenciós s'estava segur de fer-ho i es feia en defensa dels interessos de la ciutadania?" • L'Alcalde Toni Francés trenca aquests compromís i "de la nit al dia" la paralització cautelar ja no és una mesura adequada

Balança PSOE La Canal

“si quan es va presentar aquest contenciós s’estava segur de fer-ho, no entenem per què ara no es recorre per tal d’evitar una altra ‘Rosaleda’ a la zona de La Canal” Estefania Blanes

Guanyar Alcoi mostra “perplexitat” pel canvi de criteri del govern municipal del PSOE. Ara l’Ajuntament d’Alcoi no va ha recórrer la sentència que desestimava la paralització cautelar de l’ATE a La Canal. Un any després, el panorama és ben diferent, i Guanyar Alcoi no entén que l’Alcalde Toni Francés i Ximo Puig trenque aquests compromís i “de la nit al dia” creguen que la paralització cautelar ja no és una mesura adequada.

estefaniablanes 1Guanyar de sempre ha defensat de forma contundent el principi de precaució per tal d’evitar que es puga fer un mal irreparable al paratge de La Canal o a l’Aqüífer d’El Molinar. I ara no entenen per què no es recorre la sentencia per tal d’evitar que es produïsca un mal major i haja un altra ‘Rosaleda’ a la zona de La Canal.

La Portaveu Estefania Blanes es pregunta “quan es va presentar aquest contenciós s’estava segur de fer-ho i es feia en defensa dels interessos de la ciutadania?” . 

La Portaveu també assenyala la seua sorpresa en constatar a les al·legacions que l’advocacia de la Generalitat Valenciana, dependents de Presidència, és a dir, de Ximo Puig, defenien les tesis contràries a les de l’Ajuntament, demanant la desestimació de la paralització cautelar.

El mateix Ximo Puig defensava durant la campanya autonòmica del 2015 que “molt prompte li plantejarem a l’empresa [Alcoinnova] una nova ubicació, perquè és clar que la zona de la Canal no és la més idònia si atenem als informes mediambientals”. És més, Ximo Puig en aquell moment va assegurar que l’Ajuntament d’Alcoi no podia prevaricar en contra dels interessos de la ciutat, i que quan arribés a la presidència del Consell, li oferiria al grup la millor de les opcions.

El regidor d’urbanisme Manolo Gomicia ha declarat que s’ha de reorientar l’estratègia sobre aquesta qüestió, arran d’aquestes declaracions Blanes es pregunta si “aquesta reorientació s’ha consensuat amb Salvem l’Aqüífer i si donarà part als grups de l’oposició o, com de costum, se n’assabentarem per la premsa”.

Finalment afirma Blanes “Sincerament, no ho entenem, i menys tenim precedents tan nefastos com La Rosaleda”,  i afegeix que “lamentem profundament que el PSOE s’haja apropat a les tesis del PP i Ciudadanos, que hagen decantat la balança perillosament a posar en risc l’Aqüífer del Molinar”.

 

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *