foradia becasivace

Que parlen les xarxes: anàlisi dels resultats electorals

L’esperat sorpasso que les enquestes donaven a Unidos Podemos no s’ha donat • A més corrupció, més vots • Balafiat bona part de la vidriola de les pensions públiques • ¿Perquè succeïx això?

Les urnes han parlat. Ara, a través de vinyetes humorístiques que circulen per les xarxes anem a fer ressò d’algunes valoracions postelectorals.

L’esperat sorpasso que les enquestes donaven a Unidos Podemos no s’ha donat. Més aïna, el que hi ha hagut ha sigut sorpresa. Ha guanyat, amb 14 escons més que en desembre, el PP. PSOE finalment ha tret més vots i diputats que la coalició, 85 front 71. El més afectat respecte al 20D ha sigut la formació taronja, que ha convertit 8 dels seus diputats en suc que ha anat a parar a l’estómac del Partit Popular.

2016-06-27-resultados-26J 

Diuen que al PP tan sol li ha faltat alguns escandalós de corrupció per a traure majoria absoluta. I és que, per alguna raó difícil d’explicar, hi ha una proporció directament proporcional entre la corrupció i els simpatitzants del PP: a més corrupció, més vots.

 MD-26-Junio2016

 

Les xifres econòmiques i socials que han deixat les seues polítiques en el país tampoc li han passat factura. Un deute públic de més del 100%. Som el quart país més desigual d’Europa: els banquers i persones que cobren més d’1 milió d’euros ha augmentat en els últims anys, mentre que tenim 3 milions de persones pobres i 13 en risc d’exclusió social. 9 de cada 10 contractes laborals són temporals. Han balafiat bona part de la vidriola de les pensions públiques. L’encariment de vida ha pujat i les possibilitats d’una vida estable han baixat durant la seua legislatura… En fi, dades que, en comptes de castigar-li, li han sumat vots.

 13528807_1203719562979825_2995507720772194307_n

 

¿Perquè succeïx això? Alguns diuen per les xarxes que per la mateixa raó que el llibre de Belén Esteban és dels més venuts en el nostre país. Però segur que hi ha raons més profundes encara. Anem a fer com l’estruç, clavem el cap a terra a veure si les localitzem.

proxy

Font: Rodrigo Paños./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *