foradia ivace

LLiurament del Premi Valor a la promoció de la llengua al Tractat d’Almirra

• La Coordinadora pel Valencià-Escola Valenciana va lliurar el Premi Valor • El premi va estar recollit per Romà Francés, president del Patronat del Tractat d'Almirra • El Tractat d'Amirra és una dramatització teatral del pacte a què arribaren Jaume I i Alfons X

segon Premi Valor

La Coordinadora pel Valencià-Escola Valenciana va lliurar el Premi Valor a la promoció del valencià a la societat organitzadora de les representacions del Tractat d’Almirra. L’acte es va celebrar a Biar i va comptar amb la participació d’un nombrós públic que va omplir la sala del centre cultural.

El premi va estar recollit per Romà Francés, president del Patronat del Tractat, qui va destacar la vigència d’una iniciativa que enguany complirà les 40 representacions i la necessitat d’enfortir els lligams entre tots els pobles que integren la comarca de l’Alcoià.

Francesc Gisbert, d’Escola Valenciana, va explicar la història dels premis, que porten el nom de l’escriptor Enric Valor, i que busquen reconéixer la trajectòria de persones individuals o col·lectius en favor de la llengua i la cultura.

Va intervindre el professor Vicent Brotons, en representació de la Universitat d’Alacant, per recordar la significació històrica del Tractat i de la representació que, anualment, es realitza a la localitat d’El Camp de Mirra.

El Tractat d’Amirra és una dramatització teatral del pacte a què arribaren Jaume I i Alfons X de Castella, per repartir-se els territoris de la línia Biar-Busot, frontera de València i Castella, després de la conquesta del regne de València als àrabs.

La vetlada va estar amenitzada per la representació teatral del tractat dels alumnes de sisé de l’escola Mare de Déu de Gràcia de Biar, dirigits per Rosanna Martínez.

L’acte va comptar amb la presència de Francesc Gisbert i Àngels Jordà, d’Escola Valenciana, Vicent Brotons, de la Universitat d’Alacant, l’alcalde de Biar, Julio Sanjuán, els regidors de Biar Asun Gregori i Joan Lluís Escoda, la regidoria de cultura i l’escola de Camp de Mirra i nombrosos representants d’entitats culturals i cíviques de la comarca.

 

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *