foradia subscriutegrat

Juan: “Espanya ha votat a Mariano Rajoy, un polític destre”

• El poble és savi: valoració dels resutats electorals • Com cada quinzena, volem fer ressò de l’opinió pública dels alcoians i alcoianes del carrer • La seua experiència vital, les seues propostes de millora, les seues esperances i pors... Parlem amb Juan

Cada persona és un món i té el seu sistema de creences i costums privades. A més a més, formem part i contribuïm a conformar l’opinió pública. És a dir, tenim una opinió sobre les coses que ens afecten a tots. El que quotidianament anomenem política, malgrat que de tant en tant aquest concepte es confonga amb els partits polítics i els polítics.

Com cada quinzena, volem fer ressò de l’opinió pública dels alcoians i alcoianes del carrer. La seua experiència vital, les seues propostes de millora, les seues esperances i pors. I, per descomptat, la seua valoració sobre dels resultats electorals del 26 de juny.

juan elpoble essavi

Quan jo era un xiquet, eixies a Cervantes, per exemple, i no veies a ningú passejant. Però quan tocava la sirena a migdia, com si fóra un bombarder”

Juan és un veterà alcoià que ha treballat al sector del tèxtil, al del metal i en treballs de tipografia. Des del seu punt de vista, el panorama industrial alcoià “ara no existeix. S’ha perdut perquè els sindicats van fer molt mal en els anys 50’ i 60’. Van reivindicar massa, els jornals, l’horari de treball… molta disconformitat, poca unió i perjuí al treballador. La culpa també la tenen els pares de l’època que deien ‘amb quatre perres el meu fill no guanya ni pa sabó’. Però és que havia de ser aprenent, i quan un és aprenent desgràcia coses i faenes. No poden donar-li un jornal de professional”.

Juan ens parla dels seus records de l’Alcoi industrial:Quan jo era un xiquet, eixies a Cervantes, per exemple, i no veies a ningú passejant. Però quan tocava la sirena a migdia, com si fóra un bombarder, era una sirena per a tot el sector del metal que s’ubicava per la plaça Gonzalo Cantó, acudien tots amb cistelles i vestits de blavet, com si fóra un formiguer de treballadors”.

Què s’hauria de fer per reviscolar el món del treball a Alcoi?Una de les coses fonamentals: jo veig que abans hi havia una formació professional que avui dia no hi ha. S’hauria d’haver fomentat. Perquè hi ha moltes persones que no poden accedir a estudiar”.

Com valores els resultats electorals?Els valore prou bé. Espanya ha votat a Mariano Rajoy, que és un polític destre, que està fet. La resta de polítics, incloent-hi a Pedro Sànchez, entren a fer un aprenentatge. Ja hem comentat que l’aprenent desgràcia faenes, si afegim que els que paguem el pato som tots els ciutadans…”.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *