lasarga ajualcoitel

El pont Santa Rosa-Batoi s’anomenarà ‘Pep Linares’

• La iniciativa va sortir del sindicat Comissions Obreres d’Alcoi • Des del sindicat volen agrair a l’Ajuntament d’Alcoi aquesta decisió • Pep Linares va jugar un paper decisiu en la negociació col·lectiva dels treballadors del sector tèxtil d’Alcoi

pont pep linares

Pont Santa Rosa-Batoi s’anomerarà ‘Pep Linares’./ foto: G. Payà

L’ajuntament d’Alcoi ha decidit posar al pont de Santa Rosa-Batoi el nom de l’alcoià Pep Linares, en commemoració per la seua lluita històrica en defensa dels drets democràtics de la classe obrera.

La iniciativa va sortir del sindicat Comissions Obreres d’Alcoi, que va sol·licitar que els carrers d’Alcoi tingueren un símbol que represente aquest líder del moviment obrer.

Segons ens comenta l’actual Secretària de Comissions obreres País Valencià, Manuela Pascual, “volíem un reconeixement de les lluites dels treballadors alcoians als carrers d’Alcoi, i, encara que van ser moltes les persones que van fer possible el moviment treballador i les conquestes dels drets democràtics que van aconseguir, considerem que Pep Linares va ser clau”.

Pep Linares va jugar un paper decisiu en la negociació col·lectiva dels treballadors del sector tèxtil d’Alcoi, sector amplament majoritari en l’època. Un líder històric que arreplega simbòlicament les lluites i reivindicacions dels treballadors d’Alcoi. A més a més, va ser un dels fundadors de CCOO d’Alcoi.

La decisió de batejar el pont amb el nom del representant sindicalista va ser anunciada per l’Alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, en l’acte del 50 aniversari de Comissions Obreres País Valencià celebrat recentment a la seua seu d’Alcoi. Acte del qual van participar, entre altres, nombrosos antics dirigents de l’organització.

Des del sindicat volen agrair a l’Ajuntament d’Alcoi aquesta decisió,era una iniciativa que l’hem sol·licitat als diferents governs dels diferents colors que han passat per la nostra ciutat. Quan hem tingut notícia de la decisió hem sentit molta satisfacció”.

 

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *