foradia subscriutegrat

Escoles d’estiu per a menors amb risc d’exclusió social

• La regidoria d’igualtat col·labora amb les escoles d’estiu per a menors amb risc d’exclusió social, per afavorir la conciliació laboral i familiar • Dintre del Pla d’Igualtat, a les Escoles d’Estiu per a menors amb risc d’exclusió social, han participat 116 infants en aquesta escola, 69 xiquets i 47 xiquetes. 

benstar social xiquets

Les Escoles d’Estiu per a menors amb risc d’exclusió social, que ha col·laborat la regidoria d’Igualtat amb el programa que organitza la regidoria de Polítiques Socials. Seguint les indicacions del Pla d’Igualtat es realitzen activitats que afavorisquen la conciliació familiar/laboral, com les Escoles d’Estiu o la beca menjador.

L’any passat es va aprovar el programa d’atenció a menors d’activitats en període estival, son jovens que pertanyen a famílies o unitats de convivència en situació de privació material. La regidoria de Polítiques Socials contribuïx en donar atenció a les necessitats d’alimentació d’aquests menors amb activitats d’oci i temps lliure i a facilitar la conciliació laboral. També proporcionar a la família un temps que afavorisca la recerca i ocupació en activitats formatives i ocupacionals.

Les famílies d’aquests menors poden tenir dificultats per compaginar la seua feina o dur a terme la seua recerca de feina, amb la cura dels seus fills i filles. Principalment, si la cura recau únicament en una única persona. El fet de disposar d’aquest recurs pot facilitar aquesta tasca, així com proporcionar-los un temps de lleure i gaudi propi, imprescindible per obtenir una bona qualitat de vida, per aquests motius, per complir amb el compromís de conciliació de la vida persona, laboral i familiar, col·labora la regidoria d’Igualtat.

protectora xiquets igualtat

El 23,3 % de les persones que tenen al seu càrrec als menors admesos en l’Escola d’Estiu per a menors amb risc d’Exclusió Social, tenen un treball remunerat. El 76,6% està desocupat.

En total participen 116 infants en aquesta escola, 69 xiquets i 47 xiquetes. Les escoles d’Estiu que col·laboren són:

  • Salesians Joan XXIII: 25 xiquets i 22 xiquetes
  • Miguel Hernández: 19 xiquets i 2 xiquetes
  • Horta Major: 8 xiquets i 11 xiquetes
  • Escola d’Estiu ‘Amics Peluts’ (organitzada per la Societat Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi): 8 xiquets i 4 xiquetes.
  • UPV: 9 xiquets i 8 xiquetes.

Dins del Pla d’Igualtat aprovat recentment, una part parla de la conciliació familiar-laboral i la cerca activa d’ocupació, Aroa Mira, regidora d’Igualtat, recorda que “en aquestes escoles la majoria de les famílies estan desocupades pensem que poden ocupar el temps que els menuts estan a l’escola en buscar ocupació o en el cas dels que ja tenen, no han de quedar-se a casa amb els xiquets i poden seguir amb la vida laboral de forma habitual”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *