Foradia subscriutegrat

Carmen: “Jo crec que Mireia ho està fent prou bé”

• El poble és savi: Cocentaina, Festes i actualitat • Aquesta quinzena ens hem desplaçat a Cocentaina per parlar amb els seus veïns i veïnes... parlem amb Carmen

 Aquesta quinzena ens hem desplaçat a Cocentaina per parlar amb els seus veïns i veïnes. Volem conéixer l’estat d’ànim que té la gent en vespres de celebrar les seues Festes. Com les viuen, què els agrada més, què els agrada menys, quins són els seus gustos…

Aprofitem també per conéixer l’opinió del poble respecte a la gestió que està fent l’Ajuntament del poble des de les últimes eleccions municipals, que, com en totes les eleccions municipals celebrades des dels anys 80′, va eixir electe l’equip del PSOE. Preguntem al carrer per les bones i les males gestions, pel que s’ha fet i pel que queda per fer al poble.

carmen el poble essavi

 li agraden molt, ve molta gent de fora, s’anima tot

Carmen no participa directament en les festes, però té ganes que arriben, “animen molt l’estiu, al poble li agraden molt, ve molta gent de fora, s’anima tot”. L’aspecte que li fa menys gràcia “és la brossa i l’aparcament, per als que vivim per ací és un inconvenient, però bo, són uns dies a l’any”.

Parlem ara sobre l’actualitat del poble i de la seua gestió. Com penses que està fent-ho el govern del PSOE? “Jo crec que Mireia ho està fent prou bé. Rafa Briet també ho feia bé, perquè era un bon alcalde, molt comunicatiu, social i prop de la gent. Jo a Mireia no tinc el gust de conéixer-la directament, a Rafa sí, però pense que està fent-ho prou bé”.

Culturalment, també caldria donar un espentó”. 

S’ha gestionat molt bé el tema de la fira, el pàrquing, la brossa… És una cosa molt complicada perquè són milers de persones les que venen al poble. Estan realitzant-se molts esforços de cara al turisme, la restauració, el tema de tapa i bar… Culturalment, també caldria donar un espentó. S’ha fet una cosa molt interessant, el Sent-me, un festival musical. Però caldria més activitat en l’art plàstic”.

Alguna cosa que encara esté per fer en el poble…?Ja saps, en els pobles sempre hi ha moltes coses per fer, però no se m’ocorre res en concret. Pot ser que durant l’any no es gestione bé el tema de la brossa. No vull tirar-li tota la culpa als polítics d’aquest tema perquè és el poble el que ha de ser el responsable: la gent tira coses a terra i després li demana responsabilitats a l’Ajuntament. Cocentaina és un poble que no està excessivament net durant l’any”. Carmen pensa que és necessària consciència cívica en aquest aspecte.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *