foradia pressupostparticipatiualcoi

Guanyar demana al Govern complir els requisits de transparència

• L’Ajuntament d’Alcoi no compleix amb els requisits de transparència de les institucions Dyntra • Naiara Davó: "O les actes de les Juntes de Govern, que tampoc es publiquen. Volem polítiques de portes obertes"

L’Ajuntament d’Alcoi no compleix amb els requisits de transparència que, segons la plataforma per la fiscalització i transparència de les institucions Dyntra, s’han de complir per garantir una política saludable.

Així ho denuncia Guanyar Alcoi: “dels 143 indicadors de la plataforma per la transparència Dyntra l’Ajuntament d’Alcoi finalment en complia poc més de la meitat

Fa poc més d’un any, la plataforma alcoiana ja va remarcar el problema i aportar propostes de millora. Però, segons comuniquen, “lluny d’avançar en el compliment dels 143 indicadors, s’ha retrocedit”.

guanyar alcoi naira i cristianNaiara Davó assenyala quetot i que hi ha hagut algun avanç, com a la publicació dels contractes, hi ha més retrocessos com, per exemple, en la publicació de les actes dels Plenaris Municipals, que no s’ha publicat cap d’aquest any 2016. O les actes de les Juntes de Govern, que tampoc es publiquen, o diversos indicadors de ‘Compromís amb la ciutadania i participació’ que enllacen amb informació errònia. Tampoc es fa públic la relació d’immobles o el parc mòbil“.

Des de Guanyar Alcoi simplement demanem al Govern major transparència, perquè la transparència és un requisit indispensable no sols per rendir comptes davant la ciutadania sinó també per impulsar tots els processos de participació pública. El Govern té l’obligació de destinar més esforços a la transparència d’aquest Ajuntament. Volem polítiques de portes obertes“, ha remarcat la regidora.

En aquesta línia, Guanyar Alcoi va presentar al plenari de setembre de l’any passat un prec al Govern per acollir-se oficialment al Codi Ètic i de Bon Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i a l’Ordenança de Transparència local de la FEMP. Però ara com ara la plataforma denuncia que, “malgrat que va ser acceptada mai s’ha dut a terme”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *