foradia elgrat

Refrescar-se entre muntanyes: poblat íber de la Serreta

Vos oferim a continuació la ruta del poblat íber de la Serreta

Ja ha arribat el bon temps i amb ell millor temperatures i encara que alguns poden gaudir de viatges fora la ciutat, alguns romanen per treballar o simplement per passar les vacances tranquils a casa.

Hui proposem que el dia que vulgueu, s’alceu prompte i aneu a refrescar-se entre muntanyes. El paratge que ens envolta és un dels més bells de la provincia, gaudim de serres que ens permeten fer rutes de senderisme de tot tipus d’extensió i dificultat, adaptades a les necessitats de cadascun. Vos oferim a continuació la ruta del poblat íber de la Serreta:

serreta1

Poblat íber de la Serreta

Distancia 5,37km

Desnivell acumulat 332m

Ruta pel poblat íber més important de la província d’Alacant. Per a arribar al començament de la ruta hem de prendre la carretera CV-70, adreça Benilloba. Passem Alcoi i a uns 900 metres ix una pista de terra a la dreta, en una corba tancada, ací deixem el cotxe i anem seguint les fites. Abandonarem la pista en pocs minuts per a internar-nos seguint una senda en un bosc de matolls. La senda desemboca en una pista que al final desapareix i es converteix de nou en senda.

A l’inici de la pujada a la muntanya de la Serreta la senda desapareix i seguirem les escasses fites. El primer que no trobem és el vèrtex. Seguim per la cresta i veurem les restes de la muralla. Al costat del monument a Camilo Visedo veurem l’antic santuari. Per a baixar recorrem tot el poblat i al final del mateix seguim la senda i després la pista, amb cartells indicadors, amb el que realitzem una bonica circular. Ruta senzilla i molt recomanable. Precioses vistes d’Alcoi i voltants.

serreta

Font: Mireia Pascual./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *