foradia barnasants

Història i fantasia als Moros i Cristians d’Ontinyent

Milers d’espectadors • Recreació històrica i fantasia es barregen a una espectacular Entrada Morocristiana d’Ontinyent • La història dels primers reis de taifes en València • Dansa, teatre i música s’integren amb carrosses, exhibicions i el pas dels de festers.

festes-ontinyent

A l’entrada de Moros i Cristians d’Ontinyent des barrejaven espectacle amb recreació històrica i fantasia. Dansa, teatre i música s’integraven amb carrosses, exhibicions i el pas dels festers per un recorregut ple d’espectadors.

Els seients estaven omplits per milers de persones que abarrotaven tot el recorregut de l’Avinguda Almaig, l’Avinguda Daniel Gil i la Plaça de la Concepció, per contemplar en primer lloc una capitania Cristiana de la comparsa Contrabandistes, ambientada en la lluita de principis del segle XIX contra els invasors de França. L’emulació de combats en armes de foc, espectacles eqüestres i molt de colorit al ritme de pasdobles predominaven en un boato que tancava el capità Vicente Marrahí sobre una gran carrossa.

Tancava el boato de l’ambaixada dels Marineros la desfilada de les comparses de l’exèrcit cristià la, amb una ambientació netament lligada a la mar, tant per les carrosses de vaixells com per un espectacular ballet ple de color on estaven representats sirenes, peixos o una gran serp marina, per a tancar amb una nau dirigida per l’ambaixador José Vizcaino i la banderera Mª Carmen Martínez.

La desfilada del bàndol moro, ja per la nit, l’obria la capitania dels Abencerrajes, que recreava les lluites pel poder en l’Emirat de Granada, amb colorits ballets i molta interacció amb el públic, per tancar amb dos elements molt ontinyentins: l’aigua del Clariano i el Pont Vell en forma d’una carrossa on el capità José Galiana era acompanyat per la seua dona i la seua filla. La desfilada dels moros la tancaven l’ambaixada dels Taifes, on es recuperava la història dels primers reis de taifes en València, que s’encarregaren d’administrar l’aigua de l’horta Valenciana i de crear l’organisme que derivaria en el tribunal de les aigües.

Espectaculars ballets, cridaners maquillatges i originals carrosses eren coronades per una gegantesca taràntula que resultava morta al final d’una de les coreografies, que precedia l’arribada de Paco Micó i Jordi Martí, ambaixador i banderer, representant a Mubarak i Muzaffar, administradors de les sèquies de València.

A més a més, per primera volta un President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, acompanyat en tot moment per l’alcalde i President de la Diputació, Jorge Rodríguez, presenciaven la l’arrencada de l’entrada cristiana per a posteriorment presidir una tribuna d’autoritats on també acudien altres destacades personalitats com els Consellers de Sanitat i Economía, Carmen Montón i Rafael Climent.

 

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *