Foradia elgrat

La tornada al col·le costarà una mitjana de 550 € per alumne

Els valencians es gastaran una mitjana de 245 euros per menor en llibres de text • El cost mitjà d'uniforme en educació infantil és de 250 euros • Recomanacions per estalviar.

tiff infomation

El 8 de setembre comença el curs escolar a la Comunitat Valenciana. El material escolar, llibres i la roba són els productes que es porten la major part del pressupost econòmic a invertir per part de les famílies a la tornada al col·le, i els que presenten major demanda entre els quals avancen les seues compres.

Els valencians es gastaran una mitjana de 550 euros per fill en edat escolar segons l’estudi realitzat per Tyrius, la Asociación Provicial de Amas de Casa i Consumidores, . La despesa mitjana d’una família serà de 625 euros per a l’alumne de Secundària, 470 euros en Primària i 420 euros si cursa Infantil.

Cost dels llibres de text:

D’aquest estudi es desprén que els valencians es gastaran una mitjana de 245 euros per menor en llibres de text. Aquestes dades són de mitjana, poden variar en funció del curs escolar i poden variar significativament si es participa o no a la Xarxa Llibres.

El cost mitjà dels llibres d’Infantil seria de 106 euros. Pel que fa a Secundària la despesa mitjana s’elevaria fins als 400 euros. En Primària ascendeix de mitjana a 150 euros. No obstant això, cal tenir en compte que els preus dels llibres poden sofrir canvis en funció del tipus de la metodologia de treball del centre, podent arribar fins als 100 euros.

Cost de la roba:

No existeixen quasi diferències entre els costos de l’inici del curs dels centres on és obligatori l’ús de la uniformitat i en els que no, segons l’estudi realitzat per Tyrius.

L’ús de l’uniforme és obligatori en la majoria de col·legis privats, concertats i guarderies. El cost mitjà d’aquest en educació infantil és de 250 euros, en primària de 210 euros i en secundària de 175 euros.

Cost del material escolar:

D’altra banda, aquest curs cada família destinarà en material escolar (quaderns, motxilla, agenda…) una mitjana de 100 euros.

Aprofitant el material sobrant en bon estat d’anys anteriors i comparant preus entre els diferents establiments es pot estalviar fins a un 30 o 40%, segons l’estudi.

Recomanacions per estalviar:

Des de Tyrius ofereixen una sèrie de recomanacions perquè la tornada al col·le no siga tan cara:

Realitzar una llista dels productes realment necessaris. No deixar-se portar per la publicitat i les marques, que habitualment incrementen el preu final del producte.

Revisar tot el que es pot aprofitar de l’any anterior: llibres de text de germans o amics, diccionaris, uniforme, roba, calçat i material escolar.

Comparar preus, tant del material escolar, com d’uniformes, i en la mesura del possible escalonar les compres.

Cura amb els crèdits ràpids per finançar les despeses de la tornada al col·le, aquests porten aparellats alts interessos que sens dubte afectaran l’economia domèstica.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *