foradia camaraalcoi

Celebració a la Glorieta del XV aniversari de les AAVV

XV aniversari de les Associacions de veïns de la ciutat • sopar de cabasset a la Glorieta, dissabte, 10 de setembre • Les Associacions de veïns han sigut eines claus per aconseguir una democràcia més participativa

associacio de veins alcoi

Es compleix el XV aniversari de les Associacions de veïns de la ciutat. Per a celebrar-ho, les Associacions han preparat conjuntament, i amb la regidoria de Participació Ciutadana, un calendari d’activitats per als pròxims mesos.

La primera activitat serà un sopar de cabasset a la Glorieta, que tindrà lloc aquest dissabte, 10 de setembre, a partir de les 21 hores. Serà un encontre entre les associacions de veïns, que tindran l compartir experiències i sopar. Música ambiental, projecció d’imatges dels barris, picaeta i beguda són els ingredients per acollir a tots aquells que vulguen celebrar aquest aniversari amb un sopar de cabasset en un lloc emblemàtic, el parc de la Glorieta.

Les activitats que es duran a terme durant les pròximes setmanes seran promocionades a través de les xarxes socials i del YouTube de l’Ajuntament. Cada una de les associacions de la ciutat tindrà dedicat un vídeo homenatge de 2-3 minuts. En total, 11 vídeos de les associacions de Batoi, Centre, Clots, Eixample, Font Roja, Partidor, Sant Pancraci, Santa Rosa, Viaducte, Zona Nord i disseminats (Baradello, Barxell, Solycam i El Sargento).

Destacar una altra activitat per al mes d’octubre, que serà als col·legis: dibuixos lliures amb el lema “El meu barri, els meus veïns, la meua associació de veïns“, treballs que s’exposaran en novembre. Altra activitat d’aquest mes serà una exposició de fotografies i cartells de les associacions de veïns, al Centre Comercial Alzamora. I també la realització de rutes pels diferents barris per a mostrar els elements històrics i patrimonials més destacats.

És interessant recordar que les Associacions de veïns han sigut eines claus per aconseguir una democràcia més participativa i de major intensitat. La primera associació veïnal que es va crear va ser la de la Zona Nord, en juny de 1976, a la qual van seguir en el mateix any l’AV Font Roja, l’AV La Mistera-Santa Rosa i l’AV de Batoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *