foradia subscriutegrat

La Senadora alcoiana: vicesecretària de Comunitats Autònomes

• Vicenta Jiménez, serà Vicesecretària de la comissió General de Comunitats Autònomes • La decisió de retallar 400 milions d’Euros destinats a pagar els proveïdors del País Valencià • Generalitat Valenciana rep en aquests moments uns 2.000 milions d'euros anuals menys del que els correspondria

vicenta-jimenez-senadora-podem

El Senat ha constituït aquesta setmana les seues comissions de treball. Vicenta Jiménez, serà Vicesecretària de la comissió General de Comunitats Autònomes.

Cal destacar que la setmana passada, la Senadora alcoiana, junt amb els senadors de Podem, va sol·licitar la compareixença del Ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, davant el ple de la Cambra per tal que donara comptes sobre la decisió de retallar 400 milions d’Euros destinats a pagar els proveïdors del País Valencià.

Convé recordar que la nostra Comunitat és l’única autonomia en què es dóna la paradoxa de què, encara que és una comunitat autònoma amb un PIB inferior a la mitjana espanyola, és contribuïdora neta, la qual cosa atempta directament contra el principi de solidaritat establit per la Constitució.

 2.000 milions d’euros anuals menys del que els correspondria.”

En concret la Generalitat Valenciana rep en aquests moments uns 2.000 milions d’euros anuals menys del que els correspondria.

Aqueix dèficit implica que la Generalitat Valenciana té greus problemes per a sostenir el nostre sistema de benestar. Per açò es fa necessari recórrer a l’endeutament a través del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA).

L’executiu central, estant ja en funcions, va acordar destinar 400 milions d’Euros del FLA per a compensar el greu problema d’infrafinançament del País Valencià. Però, recentment ha anul·lat aquest acord al·legant que un Govern en funcions no pot portar aquest acord davant el Parlament”.

Aquesta decisió suposa l’incompliment d’un acord necessari per al sosteniment de les obligacions de pagament del País Valencià. I en aquest sentit, Vicenta Jiménez ha demanat explicacions al seu responsable.

Font: Rodrigo Paños./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *