lasarga participatius

Guanyar prioritza invertir en serveis bàsics i no en el pont de Serelles

• Aquesrs diners haurien de gastar-se en altres prioritats • Prioritza el fet de complir amb la legalitat i amb la sentència que ens obliga a recuperar els barrancs • Que es demanen responsabilitats polítiques als promotors de la urbanització

serelles

Guanyar Alcoi no creu prioritari el pont d’accés a la urbanització de Serelles que el Govern d’Alcoi va anunciar recentment “perquè aquests diners haurien de gastar-se en altres prioritats“.

Segons denúncia la plataforma “el pla parcial aprovat de la urbanització de Serelles pel govern de Jorge Sedano, llavors Alcalde del PP i ara líder de Ciudadanos, era il·legal per no respectar ni les vies pecuàries ni els barrancs de la zona”. De fet, “la Confederació Hidrogràfica ho va qualificar d’infracció molt greu i va imposar a l’Ajuntament d’Alcoi i a Luxender (l’empresa promotora) una sanció de 600.000 € per l’ocupació de diversos barrancs“.

El prioritari és invertir en els serveis bàsics de la zona, com l’enllumenat públic i la neteja viària i recollida de brossa, considera Cristian Santiago, regidor de Guanyar. I a més, prioritza el fet de complir amb la legalitat i amb la sentència que ens obliga a recuperar els barrancs.

“Des de Guanyar Alcoi el que demanem al Govern del PSOE respecte a Serelles són tres coses: en primer lloc fer complir les sentències, és a dir, la legalitat, reposant els terrenys al seu estat anterior; en segon lloc: ja que l’Ajuntament s’ha convertit en agent urbanitzador, hauria de reformular-se el projecte per a condicionar la urbanització i cobrir les necessitats de les famílies que allí viuen en matèria de serveis i condicions. No és que no s’haja d’invertir en Serelles, els veïns que viuen allí no tenen cap culpa i necessiten tenir les millors condicions. És en això en el que s’hauria d’invertir prioritàriament abans que en la construcció d’un pont” remarca Cristian Santiago i afegeix que “el que es critica és que es continue executant el projecte inicial. Perquè si es continua amb el projecte inicial el que s’està fent és continuar amb un projecte il·legal i propiciar que s’execute la urbanització tal com s’havia planificat. Ja ha quedat manifest que l’idea no era gens encertada i les condicions urbanístiques actuals està clar que no són les de fa 10 anys. Cal redefinir el projecte i adequar-lo a l’actual situació”.

Per aquests motius, a més, el grup municipal proposa que es demanen responsabilitats polítiques als promotors de la urbanització, “alguns encara continuen avui a diferents càrrecs com diputat a Les Corts o com a Portaveu de grup polític a l’Ajuntament d’Alcoi. I pel que veiem, el PSOE no fa res en aquesta direcció”.

Font: Redacció./

ajualcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *