foradia barnasants

Lucia, Tatiana i Cristina comenten la tornada al col·le

• Comentem amb algunes famílies la tornada al col·legi, a la universitat i la previsió laboral d’una nova temporada

Després de dos mesos de vacances ja ha començat el nou curs. Cal tindre els llibres, que amb les ajudes de la Generalitat i les iniciatives de les escoles, es faciliten molt les coses. Cal tindre també el material, la roba i sobretot la il·lusió i les ganes.

Comentem amb algunes famílies la tornada al col·legi, a la universitat i la previsió laboral d’una nova temporada. Totes experiències molt interessants, a continuació la de Lucia, Tatiana i Cristina.

foto3

No és la cuesta de gener, és la de setembre

Tatiana i Lucia tenen molta il·lusió de tornar al col·le perquè volen veure a les seues amigues, contar-les tot el que han fet en vacances i començar a fer coses; l’assignatura que més agrada a Lucia és “mates” i la de Tatiana, “plàstica”. Cristina també té ganes del fet que comencen el curs, “més que res perquè estan entretingudes, tenen el seu horari, la seua rutina… És que les vacances jo crec que són un poc llargues, són molts dies, i tenen temps inclús per avorrir-se”.

Les dues van a l’Horta Major, fan horari partit tots els dies menys dimecres, que fan jornada continua de matí. Cristina ens comenta que personalment preferiria que feren sempre jornada completa, “és millor que acaben a les dos per tindre la vesprada lliure, així la gent major s’estalviaria també tindre que pujar les costes tantes voltes al dia”.

El material escolar necessari, ja el tenen tot, “l’he anat comprant escalonadament perquè no ens coste tant, perquè no és la cuesta de gener, és la de setembre”, comenta Cristina en relació a totes les despeses de començament de curs.

Pela libres jo crec que pràcticament no pagaré res”

En l’Horta major funcionen amb la xarxa de llibres,en teoria, en arribar a classe les xiquetes tindran els llibres preparats, que és una cosa que veig molt bé. Anys abans els llibres eren un gasto molt major, i problemes per si no arribaven a temps, per si estaven equivocats… Abans tenia por pel fet que arribara setembre pels llibres. Aquest any jo crec que pràcticament no pagaré res, l’any passat els vaig comprar amb la subvenció de quasi cent euros que em van donar i ara sols he de pagar si s’estropeja algun llibre. Així estem molt contents”.

Font: Rodrigo Paños./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *