foradia subscriutegrat

Passeig a la Font Roja per conéixer les plantes del paratge

• La passejada a la Font Roja va estar guiada pel professor i biòleg Antoni Barceló, i pel divulgador científic Daniel Climent, autor de llibres com Les nostres plantes i l'Herbari.

font-roja-1

La Font Roja d’Alcoi va ser l’escenari d’una nova edició de les rutes de la Coordinadora pel Valencià i la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat. En el marc de les activitats del Dia Mundial del Turisme, es va organitzar una ruta etnobotànica per conéixer la història, les llegendes i les utilitats de plantes i arbres del paratge de la Font Roja.

La passejada va estar guiada pel professor i biòleg Antoni Barceló, i pel divulgador científic Daniel Climent, autor de llibres com Les nostres plantes l’Herbari. La ruta va comptar amb la col·laboració de l’historiador Rafa Enguix.

Els més de cinquanta assistents, procedents de tota la província, van descobrir la història del nom, la mitologia i les creences d’arbres com ara el garguller, el fleix, la carrasca, l’auró i el teix. També van poder assistir a la solta d’aus rapinyaires (mussols, xoriguers i una àguila daurada) realitzada al final de la ruta pels responsables del parc natural de la Font Roja.

La ruta forma part del projecte de divulgació del nostre patrimoni oral i popular coordinat per l’escriptor Francesc Gisbert. Les pròximes cites seran dissabte 15 d’octubre, amb una Nit de Contes al castell de Cocentaina, i divendres 21 d’octubre, amb la presentació del llibre Els amics del Butoni, de Francesc Gisbert, al Teatre Principal d’Alcoi, que inclourà un concert de Dani Miquel i una animació del grup teatral Disparatario.

Font: Redaccó./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *