foradia mediambient

Jornades L’altra pintura a l’Escola d’Art d’Alcoi

• El tema central serà l’aparició de producció pictòrica a la dècada dels anys 50 a la zona de l’Alcoià

invi_jornades-aesd

Jornades L’altra pintura organitzades per la Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani de la Universitat d’Alacant. Es desenvoluparan els dies 14 i 15 d’octubre a la Sala d’Actes Josep Albert Mestre de l’Escola d’Art i Disseny Superior d’Alcoi.

El tema central serà la Tesi Doctoral de Rafael Calbo Such, presentada sota el títol La otra pintura. El simulacro pictórico, su industria y sus relaciones –convivencia con la creación plástica contemporánea (1950 – 2010).

El treball d’investigació de Rafael Calbo se centra en l’anàlisi del que va suposar l’aparició d’un nou tipus de producció pictòrica i la seua comercialització sorgida a la dècada dels anys 50 a la zona de l’Alcoià – El Comtat. Aquesta nova pintura es caracteritzava pel seu caràcter artesanal però alhora industrial i on la temàtica es basava exclusivament en la simulació dels estils artístics d’èpoques anteriors.

Hui aquesta producció plàstica es troba quasi en extinció, entre altres causes, degut a la seua deslocalització industrial i als canvis en els paràmetres estètics de la decoració contemporània.

Les jornades analitzen des de diferents òptiques, les implicacions culturals, sociològiques, artístiques, històriques i arquitectòniques que aquesta activitat pictòrica va produir.

Les jornades s’obriran el dia 14 a les 9:00h. amb la inauguració a càrrec del Rector de la Universitat d’Alacant, l’Alcalde d’Alcoi i el director de l’EASDAlcoi.

L’assistència a les jornades és lliure i, els que estiguen interessats, podran obtindre un certificat d’assistència, el poden sol·licitar a: http://web.ua.es/es/catedramiro/


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *