foradia subscriutegrat

El Gratis també es vist de festa, i a tot color!

Pel seu valor cultural i interès popular, aquesta quinzena la dediquem a fer un especial monogràfic de festes de Moros i Cristians • Aconsegueix el teu Gratis en llibreries i papereries per sols 1€.

el gratis 489aAbans que res, comencem amb l’article d’opinió d’Arcaris, “la integració de la dona en la Festa o com salvar-se de l’extinció”. I seguidament ens deleitem amb la poesia d’emoció festiva de Kraska.

Amb la il·lusió de les festes, “el poble és savi” es converteix en “el poble és fester”: a més de rememorar la història de la tradició, comentem amb els nostres veïns diferents qüestions sobre les festes: el seu significat, el calendari, el paper de la dona, la participació popular en crisi, la música, els boatos…

Beatriz Sànchez realitza una anàlisi de la creació, difusió i resultat final del Cartell d’aquest any. Per la seua part, l’associació Fonèvol ens convida a reflexionar sobre la “necessitat d’obrir la festa al 100% de la població”.

Com no pot ser d’una altra forma en El Gratis, us detallem amb tot detall (horaris, itineraris, formacions…) el Cartell, tant de les filaetes com del cap de setmana: el dia de la Gloria, la Gloria infantil, la Processió del trasllado, l¡entradeta del berenar, la Festa del pasdoble, la Nit de l’olla, la Diana, la Retreta, l’aparició de Sant Jordi…

Fem un resum de les entrevistes que hem anat fent durant tota la temporada als principals càrrecs Moros i Cristians. I en especial, publiquem l’entrevista al Sant Jordiet, per la fià Domingo Miques, amb el qual ens comenta els seus sentiments festers, les seues valoracions, la seua agenda, etc.

També comptem amb la presència de totes les notícies que han anat eixint sobre el tema durant els últims dies. I, per descomptat, comptem amb les millors recomanacions de comerços i serveis, per tal que no us falte res aquestes Festes.

Tot això i molt més, a tot color, en El Gratis, en la teua papereria.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *