foradia subscriutegrat

500 participants en la Nit de Contes al Castell de Cocentaina

• El castell de Cocentaina, va ser l'escenari d'una de les edicions més multitudinàries de les rutes de contacontes de la Coordinadora pel Valencià • Els escriptors Jordi Raül Verdú i Francesc Gisbert i del grup teatre Anbelú • Les rutes de contacontes continuaran al novembre amb tres pobles més

contacontes-sancrstofol

El paratge de Sant Cristòfol, en la pujada al castell de Cocentaina, va ser l’escenari d’una de les edicions més multitudinàries de les rutes de contacontes de la Coordinadora pel Valencià. La Nit de Contes al Castell va reunir més de 500 persones per escoltar les històries dels escriptors Jordi Raül Verdú i Francesc Gisbert, a més de l’animació teatralitzada del grup Anbelú.

Les rondalles van tornar a la vida, primer, davant l’ermita del Sant Cristòfol, amb l’actuació del grup Anbelú (format per Andreu Bernabeu, Beatriz Bravo i Lourdes Jiménez) i Jordi Raül Verdú, conegut recopilador de rondalles de les nostres comarques. Després de berenar, el nombrós públic, on abundaven els xiquets, va enfilar el camí del castell, a poqueta nit, il·luminats per la lluna plena i les llanternes.

A l’espanada del castell, Jordi Raül Verdú i Francesc Gisbert van combinar dues històries, “Peret de Poca Por”, i “Cagaria”. La Nit va acabar amb una tercera i última actuació dins del castell, de Gisbert i Verdú, on només van poder entrar els xiquets, atesa la muntitud congregada.

contacontes-ancristofol-1

La Nit de Contes al Castell està organitzada per Escola Valenciana i la Regidoria d’educació i promoció del valencià

La pròxima cita serà la presentació de l’últim llibre de Francesc Gisbert, divendres 21, a les 18:30 al Teatre Principal. Un acte on hi haurà un contacontes de Gisbert, un concert de Dani Miquel i una animació del grup teatral Disparatario. Entrada lliure.

Les rutes de contacontes continuaran al novembre amb tres pobles més: Banyeres de Mariola, Cocentaina i Monòver. Forma part del projecte de divulgació de l’imaginari popular “Viatjant i llegint”, coordinador per Francesc Gisbert.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *