foradia subscriutegrat

Alcoi rep amb alegria la ‘Flama del Canigó 2020’ una tradició a la nit de Sant Joan

Una tradició de germanor entre tots els pobles que parlen unes mateixes llengues i comparteixen cultura

La Flama del Canigó 2020 ha arribat als carrers d’Alcoi, la qual va ser rebuda amb alegria davant l’escultura d’Ovidi Montllor. Una tradició vinculada al solstici d’estiu, que enguany es solidaritza amb tota la societat civil mobilitzada per superar la crisi global provocada per la Covid-19.

Al seu pas per Alcoi i les comarques centrals valencianes, la Flama del Canigó va recorrent, més de 3.000 pobles, des de Catalunya a Salses fins a arribar a Valéncia a Guardamar, límit meridional de l’àmbit lingüístic, i s’allotjat a una tretzena de comarques del País Valencià.

La Flama del Canigó, que aquest 2020 s’adapta al context de la Covid-19, és el foc amb el que s’encenen bona part de les fogueres de la nit de Sant Joan, que simbolitza la unitat de la cultura i la llengua. 

Cada any el 22 de juny el foc surt de la muntanya del Canigó i es reparteix, pels pobles del Països Catalans. Una llarga cadena de relleus, que van distribuint el foc amb tots els mitjans possible: a peu, amb bicicleta, amb cotxe i fins i tot a cavall.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *