lasarga participatius

Podem Alcoi entra en una nova etapa

• En aquest espai de debat, es van arribar a alguns consensos, el principal va ser que és el moment de fer més moviment popular • Donar més protagonisme a l’organització comarcal, millorar la comunicació interna, i feminitzar les formes de treballar

podem-assemblea-octubre

Assemblea a la seu de Podem Alcoi al carrer Pintor Cabrera./ lesmuntanyes.com

Podem no és un partit polític tradicional. Vol ser un força política de nou tipus. I són molts els seus diferencials respecte a la resta d’estructures polítiques. No obstant això, la gran quantitat de cites electorals que hi ha hagut en els dos últims anys han obligat a la formació a funcionar com una maquinària electoral, adquirint en bona part les lògiques de la resta de partits polítics.

Però passat el 26 J, i, més encara, en vista de la impossibilitat de formar un govern nacional amb el PSOE, ha arribat el moment de plantejar el projecte des d’altres perspectives.

Durant les últimes setmanes hi ha hagut en el partit un procés de reflexió que va tindre el seu clímax a la universitat d’estiu de Podemos. En aquest espai de debat, es van arribar a alguns consensos, el principal dels quals va ser que és el moment d’allunyar-se de les lògiques de partit tradicional i de fer més moviment popular.

Així ho proposa també el nou document organitzatiu de Podem que va ser presentat a l’última assemblea de Podem Alcoi: “des dels Cercles, Secretaris Generals, Consells Ciutadans Municipals, representants en els ajuntaments, representants institucionals, la nostra acció ha d’estar coordinada per a canalitzar les necessitats i demandes de la ciutadania; per a això necessitem una organització forta i, alhora, propera a la societat, arrelada en el territori, present i barrejada amb la ciutadania i la societat civil organitzades”.

I per a dur a terme aquest fet, proposa treballarun model organitzatiu més plural, descentralitzat i participatiu”, que siga capaç de “recuperar aquelles persones que es van perdre pel camí i sumar també aquelles que encara falten per arribar”.

s’haurà de concretar, no immediatament, sinó a poc a poc en el temps“.

Segons el secretari general de Podem Alcoi, Afredo Albero, aquest full de ruta “s’haurà de concretar, no immediatament, sinó a poc a poc en el temps“.

Es pot considerar que un primer pas en aquesta nova etapa ha sigut la col·laboració per part de Podem en la creació de la plataforma comarcal contra els tractats internacionals entre Europa i els Estats Units (TTIP i CETA), en la qual conflueixen associacions i entitats socials, altres forces polítiques, plataformes municipals i membres de la societat civil.

A més, altres tasques pendents propostes són: donar més protagonisme a l’organització comarcal, millorar la comunicació interna de l’organització, crear nous cercles Podem i feminitzar les formes de treballar.

vicenta-jimenez-senadora-podemPer altra banda, en l’assemblea celebrada el dijous 13 d’octubre, alguns participants van manifestar la seua intranquil·litat respecte a la imatge de divisió interna en la direcció política: entre Íñigo Errejón i Pablo Iglesias.

En aquest punt la Senadora Vicenta Jiménez, en contacte directe amb la direcció estatal, va fer una crida a la tranquil·litat: “és de veres que n’hi ha un debat d’idees contraposat en quant l’estratègia del projecte: uns opten pel respecte a la tradició històrica mentre que altres aposten per la transversalitat. Però ambdues opcions són complementàries. Respecte a la hipotètica divisió entre Íñigo i Pablo, és una imatge distorsionada, exagerada i potenciada per part dels que volen que Podem fracasse”.

 

Font: Rodrigo Paños./

ajualcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *