lasarga ajualcoitel

90.000 euros per millorar les instal·lacions del Teatre Principal

• Les millores del teatre estan quantificades en un total de 90.000 euros destinats a comprar un nou teló.


teatre-principal

L’Ajuntament vol realitzar de crèdit per a portar endavant, a més de la millora dels centres de majors i l’ampliació d’estacionament al poliesportiu, el canvi del teló tallafocs del teatre Principal.

Les millores del teatre estan quantificades en un total de 90.000 euros destinats a comprar un nou teló tallafocs i retirar l’actual, molt deteriorat.

El teatre Principal d’Alcoi és un edifici històric d’origen medieval, l’ús del qual com a recinte escènic data del segle XIX, amb reformes successives l’última, que va ser parcial, realitzada al 2006. Aquesta rehabilitació efectuada fa ara deu anys per l’Ajuntament va suposar la re-obertura del teatre com a servei públic i model de co-gestió de Companyia Resident.

L’actual teló del teatre Principal presenta símptomes evidents de deteriorament pel seu ús, anterior a la última reforma que es va realitzar al 2006, i sense data determinada. El nou teló haurà d’acomplir totes les estrictes disposicions normatives actuals que, per exemple, ja no permeten la confecció a partir de materials com l’asbest, el fibrociment o l’amiant, perillosos per a la salut de les persones en cas d’incidència.

Amb aquesta partida de 90.000 euros que gestionarà la regidoria de cultura, a més d’adquirir i col·locar el nou teló es procedirà a la retirada de l’actual teló, una operació complicada tant per les seues dimensions com per l’especial reciclatge que necessita els materials dels que està construït.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *