lasarga ajualcoitel

Lucía Romero parlarà a Alcoi sobre l’obra de Mila Gómez

• Mila Gómez és la primera dona que realitza el Cartell de Festes de Moros i Cristians marcant un precedent per a futures artistes. • L’acte tindrà lloc el dimecres 28 de juny en el Centre Cultural Mario Silvestre a les 20:00.

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert organitza una nova proposta cultural a Alcoi. Es tracta d’una conferència en la qual Lucía Romero, llicenciada en història de l’Art, parlarà sobre l’obra “Y serán”, de l’artista Mila Gómez.

L’acte tindrà lloc el dimecres 28 de juny en el Centre Cultural Mario Silvestre a les 20:00.

Cal ressenyar que Mila Gómez és una artista autodidacta alcoiana. Inicia la seua carrera artística pública en 1965 amb la primera exposició a València i Madrid. Els seus inicis presenten obres d’estudis sobre la llum i el color aplicats en temàtiques com el paisatge i bodegons d’estil expressionista. Exposarà durant els anys 60 i 70 en diferents galeries presentant obres i temàtica noves creades en breu espai de temps. En les seues obres destaca la recerca quant a suports i tècniques plàstiques.

En 1969 crea una Escola de pintura a Alcoi anomenada Psique, que es caracteritza per l’ús de la tècnica de l’oli lacado. Aquestes obres arribaran a ser batejades pictoesculturas. En 1972 serà la primera dona que realitza el Cartell de Festes de Moros i Cristians marcant un precedent per a futures artistes.

Els anys 80 estan marcats per la creació de les obres per a l’Església de Maria Magdalena de l’Orxa, on posa l’art contemporani a la disposició de la religió. Durant aquesta etapa explora altres estils plàstics dirigits cap a l’informalisme i l’abstracció, marcant una fractura amb el figurativisme.

Des dels anys 90 fins avui, la seua obra ha evolucionat fins a arribar a obres abstractes, simbòliques i de llenguatge oníric.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

mascaretes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *