foradia barnasants

Reivindicació dels estudiants per una llei educativa més justa

• La plaça d’Espanya d’Alcoi ha tingut la presència d’estudiants de molts dels centres educatius alcoians

Milers d’estudiants s’han pronunciat avui en tots els territoris de l’Estat espanyol per tal de manifestar les conseqüències negatives de la llei educativa que vol implantar el Partit Popular i per reivindicar una nova llei més justa.

menifestacio-estudiants

Aquest matí, la plaça d’Espanya d’Alcoi ha tingut una important presència d’estudiants de molts dels centres educatius alcoians. És la segona protesta pública que realitzen estudiants alcoians a aquesta. I és que la implantació de la nova llei està provocant molèsties, indignacions i incerteses.

L’última manifestació van participar únicament alumnes del Batxillerat, entre els seus motius de protesta estan les proves de final de curs anomenades revàlides. L’argument: la no aprovació d’aquests tipus d’exàmens, que possiblement seran gestionats per empreses privades, significarà la invalidació del titulat del batxillerat. I el mateix ocorrerà amb els alumnes de quart d’ESO, els quals sí que han participat en aquesta protesta.

En paraules de La Trobada de Plataformes Comarcals en Defensa de l’Ensenyament Públic, “d’aquesta manera les revàlides es converteixen en filtres per segregar l’alumnat segons el rendiment escolar. No atenen la diversitat de l’alumnat i no tenen en compte ni el seu esforç al llarg del curs ni el context social del centre, barri o localitat on s’ubiquen els centres. Són totalment innecessàries i ens retornen al model d’educació franquista del passat”.

La plataforma municipal Guanyar Alcoi realitzarà una xerrada sobre la LOMQE i presentarà una moció al ple municipal.

La plataforma municipal Guanyar Alcoi presentarà al pròxim ple municipal una moció per a sol·licitar la derogació i retirada del Reial-Decret 310/2016, de 29 de juliol, pel qual es regulen aquestes avaluacions finals d’Educació Secundària Obligatòria i de Batxillerat.

Segons indica el grup municipal, “som conscients de la poca informació que té la ciutadania sobre aquest tema. Perquè la ciutadania estiga informada i puga plantejar els seus dubtes des de Guanyar Alcoi hem organitzat una xerrada informativa sobre la LOMQE i les revàlides que se celebrarà junt amb l’assemblea on es debatran els assumptes del proper Plenari Municipal. Tindrà lloc aquest dijous 27 d’octubre a les 19.30 hores al Centre Cultural Mario Silvestre”.

Font: Rodrigo Paños./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *