foradia cdturisme

La Masia La Mota com agent promotor del turisme a Alcoi

• En la presentació s’han comentat les estratègies i accions que estan duent-se a terme per tal de potenciar el turisme d’interior. • Preguntem a Indira Amaya de Ameglio com valora l’actualitat del turisme en la nostra zona.

La Masia La Mota ha sigut l’escenari on s’ha presentat enguany la Guia Temps 2017, la revista del Club d’Allotjaments i Restaurants de l’interior de la Comunitat Valenciana.

En la presentació s’han comentat les estratègies i accions que estan duent-se a terme per tal de potenciar el turisme d’interior. Es planteja el territori, la naturalesa, el patrimoni i els productes típics de la zona com a reclam. Indira Amaya de Ameglio, regent de La Mota, ha assenyalat com a exemple concret d’Alcoi La Font Roja.

S’ha incidit en la idea que el turisme aporta un 14% del PIB per a l’Estat Espanyol. Però que a més de valor econòmic, amb el desenvolupament del turisme es construeix vertebració en els territoris.
Entre els ponents presentant la Guia, ha intervingut la Directora General de Turisme de la Comunitat Valenciana, Raquel Huete, qui ha ressaltat el valor de les zones interiors com a complement de les zones de platja, i a l’inrevés també.

Una de les reivindicacions entre els empresaris del turisme presents a la presentació ha sigut la col·laboració entre l’administració pública i les empreses turístiques. En concret s’ha fet èmfasi en la necessitat de la neteja, manteniment i potenciació del medi ambient.

En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat Indira, qui a més, ha assenyalat el valor d’establiments com La Mota a l’hora de promocionar Alcoi com a destí turístic.

Preguntem a Indira Amaya de Ameglio com valora l’actualitat del turisme en la nostra zona.
Crec que hem aconseguit molt durant els últims anys però encara n’hi ha molt de desconeixement real del potencial que té l’interior de la Comunitat Valenciana.

Els mateixos valencians i alcoians no tenen idea de l’oferta que tenim tant en la restauració com en allotjament. Ací són molt importants les campanyes de conscienciació sobre el mercat turístic valencià. Els estrangers aniran venint després. Però ara els valencians són els principals agents de promoció dels nostres establiments. Primer cal promocionar-se localment per a, a poc a poc, anar creixent.

– Quines aportacions realitza el nostre territori al turisme de l’interior?

La nostra zona aporta un gran patrimoni: patrimoni cultural, tradicional, gastronòmic i natural. És molt important el que el nostre municipi pot aportar al turisme de la nostra Comunitat Valenciana.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *