foradia pressupostparticipatiualcoi

És hora del tren! activitats per la millora del tren Alcoi-Xàtiva-València

• Exposició: "30 anys de reivindicacions i de promeses incomplides" al Mercat de Sant Roc • Una excursió caminant des d’Alcoi fins a Xàtiva • Xerrada: El tren Alcoi-Xàtiva-València: assignatura pendent

es-hora-del-trenA continuació presentem els actes i activitats que la Plataforma “Salvem el Tren” està realitzant per tal de reivindicar la importància i millora del tren Alcoi-Xàtiva-València.

  • Exposició: “30 anys de reivindicacions i de promeses incomplides” 

Fins al 3 de desembre, la Plataforma presenta al Mercat de Sant Roc una exposició que recull fotografies, realitzades per alguns dels seus membres i per periodistes gràfics sobre les mobilitzacions dutes a terme en les últimes dècades en defensa del tren Alcoi-Xàtiva-València.

  • Excursió amb el tren: de l’abaixador d’Alboi/Genovés a l’estació de Xàtiva 

Per altra banda la Plataforma organitza una excursió caminant des d’Alcoi fins a Xàtiva per al diumenge 13 de novembre. Es tracta d’un recorregut de menys de 12 km, sense dificultat, que passarà per l’Estret de les Aigües, pas natural del riu Albaida entre la Costera i la Vall d’Albaida. Es caminarà per la xopada d’Alboi, el sender de la Cova negra, l’àrea recreativa de la Casa de la Llum, l’aqüeducte de les Arcaetes… fins arribar a Xàtiva (hi ha la possibilitat d’acurtar el trajecte tornant de nou a Alboi).

L’eixida serà des de l’estació de tren d’Alcoi, 8.45 h (arribada a Alboi: 10 h). No cal inscripció prèvia. Cal dur esmorzar. Cadascú ha d’adquirir el seu bitllet de tren (ix millor de preu si es compra bitllet d’anada-tornada d’Alcoi a Xàtiva). La tornada des de Xàtiva serà a la 13.35 h (arribada a Alcoi a les 14.57 h). Si algú vol tornar més tard, ixen trens de Xàtiva a les 14.48, a les 17.58 i a les 21.03).

  • Xerrada: El tren Alcoi-Xàtiva-València: assignatura pendent 

Vicent Torres realitzarà una xerrada sobre la importància del tren Alcoi-Xàtiva-València. Serà el divendres 2 de desembre, a les 20:00 hores, al Centre Ovidi Montllor. Cal destacar que Vicent és doctor en economia amb una tesi doctoral sobre Polítiques de Transport i especialista en Plans de Mobilitat Urbana Sostenible.

 

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *