Foradia parentesisajudalcoi

Agres enceta una sèrie de rutes guiades a la Cava Gran

• Programa per als diumenges fins al 18 de desembre. • La Ruta a la Cava Gran s'iniciarà al poble en un micro-bús. • La Cava Gran ha sigut recentment rehabilitada per la Diputació.

arcs-cava-gran
L’Ajuntament d’Agres, amb el Patrocini de la Diputació d’Alacant, inicia aquest diumenge les rutes o visites guiades amb transport inclòs a la Cava Gran, monument de referència a la Serra de Mariola, que ha sigut recentment rehabilitat per la Diputació.

Amb l’ajuda econòmica de la Diputació d’Alacant, s’enceta aquest programa per als diumenges fins al 18 de desembre com a experiència pilot i amb la intenció ferma d’establir el servei de forma continuada, amb la freqüència que la demanda exigisca.

La Ruta a la Cava Gran s’iniciarà al poble en un micro-bús, amb una guia que anirà explicant tots els detalls que envolten tant el comerç de la neu com la forma d’explotar les nombroses Caves dels nostres avantpassats i que va constituir una font d’ingressos molt important per als habitants d’Agres i tota la Serra Mariola. S’accedirà al Parc Natural Serra de Mariola, fent la ruta per la pista forestal cap al cim de l’ombria de Mariola i podent gaudir de les impressionants vistes i paisatges que es poden contemplar durant l’ascens.

Una vegada al capdamunt de la Serra, s’ubicarà geogràficament al visitant explicant tots els punts de referència que des d’ací es poden contemplar i visitant la Cava l’Habitació, menor en dimensió però prou ben conservada. A continuació, desplaçant-se a la Cava Gran per fer un recorregut per tot el seu voltant i finalment descendint per les escales habilitades al fons del seu got, des d’on es pot tindre una perspectiva molt més precisa del magnífic monument.

Per acabar, la gent disposarà de temps lliure per fer fotos de tot el voltant, Montcabrer, Cava Gran, RecingleCaveta del Buitre, etc.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *