foradia pressupostparticipatiualcoi

Tot preparat pel Pomarock i les festes a Agres

• Festes i activitats, fins al cinc de setembre a Agres • L’esdeveniment principal per als jovens és el Pomarock, que se celebra el dijous 11 d’agost • Però si cal destacar un entre tots, hem de fer-ho amb el del 26 i 27 d’agost amb l’Aparició de la Mare de Déu d'Agres

Poma-Rock-2016Dissabte 30 de juliol van arrancar les festes d’Agres amb la presentació de la Reina Juvenil i Infantil. A partir d’ací tenim quasi tot el mes de festes i activitats, fins al cinc de setembre, que es tanquen amb el teatre infantil de la mancomunitat Alcoià-Comtat.

L’esdeveniment principal per als jovens és el Pomarock, que se celebra el dijous 11 d’agost. La quarta edició d’un festival de música rock amb grups com Desakato, La Trocamba Matanusca, Smoking Souls, Mafalda i altres.

Segons ens comenta la tinent Alcalde d’Agres, Mª Àngeles Ferri, “és un esdeveniment amb molta participació, cada any guanya més importància i dóna motiu al fet que, a més de passar una bona estona, la gent conega el poble”.

Diumenge 14 el protagonisme és per al taller de les danses i per l’actuació de Dani Miquel. La resta de dies, l’aniversari del grup de danses, el concert de la Unió musical, jocs populars, sainets de festes, concursos, campionats, sopars, teatres…. Un fum d’activitats calendaritzades durant tot el mes.

Però si cal destacar un entre tots, hem de fer-ho amb el del 26 i 27 d’agost. Estem parlant de l’Aparició de la Mare de Déu. Una representació tradicional (es realitza des de 1950 però es basa en fets atribuïts a 1484) en la qual, amb la participació de molts voluntaris i professionals, s’escenifica la llegenda de l’aparició de la Verge.

Segons conta la història, La Verge va fugir d’un incendi de l’església de Santa Maria d’Alacant i va parar en Agres, on se li va aparéixer al pastor Gaspar Tomàs i li va encomanar que anunciara l’aparició al poble. El pastor li va dir a la verge que ningú li creuria, i llavors, la Mare de Déu va fer el miracle de tornar-li al pastor el braç que de xiquet havia perdut.

mare de deu agres

Un acte en el qual els espectadors tenen l’ocasió, a més de contemplar el fet religiós, de viure la representació de la vida de 1484: “es realitza en escenaris naturals i es representen els tratges de l’època, les ocupacions, la forma de vida, els costums, és un acte molt emotiu al que cada any assisteixen moltes persones, a més de les del poble, d’Ontinyent, Banyeres, Muro, Alcoi, Cocentaina…”, afirma Mª Àngeles. Una representació que es realitza a partir del text teatral que va escriure Francesca Beneito.

Cal recordar que el dia del Pastoret, normalment realitzat el dia 7, aquest any es trasllada al dia 3 de setembre. En ell, en l’acte de l’Ambaixada, el pastor Gaspar baixa pel poble cridant a la gent i congregant-la a la plaça del poble per comunicar la notícia de l’aparició. Una vegada anunciat, tota la gent puja al Santuari per traslladar a la Mare de Déu.

Font: Rodrigo Paños./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *