foradia cdturisme

L’ emblema de l’Estació Font Roja Natura una rèplica del pont de Sant Jordi

Una rèplica del pont de Sant Jordi d'Alcoi construït entre 1925 i 1931 sobre el riu Riquei, emblema de l'Estació Científica Font Roja Natura en la Universitat d'Alacant.

universitat pont san jordi

Des d’aquest matí l’Estació Científica Font Roja Natura, situada a Alcoi, forma part de la galeria Emblemes de les nostres seus, una exposició de caràcter permanent amb la qual la Universitat d’Alacant s’apropa a les comarques. En aquesta ocasió l’emblema és una escultura, obra de l’artista Abad Segura, que representa el pont de Sant Jordi d’Alcoi.

Aquest viaducte, de l’arquitecte Victor Eusa Razquín, construït entre 1925 i 1931 sobre el riu Riquer, fou un poderós factor de desenvolupament de la ciutat i, a més dels avançats valors tecnològics i urbanístics, és un dels pocs exemples de l’enginyeria civil amb un llenguatge formal art déco.

Escollir el pont de Sant Jordi com a símbol de la relació de l’Ajuntament d’Alcoi amb la Universitat d’Alacant respon a molts factors. Més enllà de la simbologia dels ponts com a unió de territoris i realitats i del fet que Alcoi siga coneguda com la ciutat dels ponts, ja que n’hi ha molts per a salvar les dificultats del relleu de la ciutat, el pont de Sant Jordi és simbolitza millor que cap altre el caràcter i la identitat dels alcoians i alcoianes.

Es tracta d’una construcció modernista, l’estil que marcà el desenvolupament de l’Alcoi cultural i artístic més efervescent i actiu de principis del segle XX. El modernisme arrelà a la ciutat afavorit per la burgesia i les grans fortunes industrials i, ben patent als carrers de la ciutat, és avui tresor popular.

L’acte d’inauguració ha tingut lloc al vestíbul de l’edifici de Rectorat i Serveis Generals, on hi ha l’exposició, i ha comptat amb la presència del rector, Manuel Palomar; la vicerectora de Recerca, Desenvolupament i Innovació, Amparo Navarro; la directora de Secretariat de Transferència del Coneixement, M. Jesús Pastor; el degà de la Facultat de Ciències i coordinador de l’Estació Científica Font Roja Natura, Andreu Bonet; l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés; el seu regidor d’Educació, Manuel Gomicia, i el director del Projecte Fundació Caja Mediterráneo, Antonio Gómez, a més de personal investigador i de l’equip de direcció de la UA.

Durant la inauguració, el rector Manuel Palomar ha agraït la donació i ha destacat la importància d’explicar aquesta presència d’Alcoi al campus, “perquè és un referent científic que simbolitza la relació de les dues institucions en un projecte tan important com l’Estació Científica Font Roja Natura”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Alcoi ha explicat que el pont de Sant Jordi es va construir amb les aportacions de la ciutadania i amb la suma de voluntats que ha espentat tradicionalment la gent d’Alcoi a superar les dificultats i continuar endavant malgrat els obstacles. “Un pont que encarna la capacitat de vèncer les traves gràcies a la ciència i la innovació, representa els valors de la relació mantinguda amb la Universitat d’Alacant”, ha dit.

Font: Redacció, lesmuntanyes.com


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *