foradia subscriutegrat

3000 persones en les rutes de contacontes ‘Viatjant i Llegint’

• En les rutes han col·laborat el bo i millor dels narradors orals valencians • El projecte 'Viatjant i Llegint' de la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià-Comtat • Les rutes de contacontes han ultrapassat les fronteres comarcals • Recuperar i difondre el patrimoni oral dels valencians

cocentaina-contacontes

Les rutes de contacontes organitzades per Escola Valenciana i la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, en nou pobles, durant l’estiu i la tardor, va acabar el cap de setmana amb l’última edició a Cocentaina. En total, el projecte ‘Viatjant i Llegint’ de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat, que dirigeix l’escriptor Francesc Gisbert, es resumeix en unes xifres molt positives, per als organitzadors.

Nou rutes de contacontes, a Agres, Alfafara, Gaianes, L’Orxa, Alcoi, Muro, Cocentaina, Alqueria i Banyeres, organitzades conjuntament amb la Mancomunitat, amb una assistència de 2000 persones. A les quals cal afegir les organitzades directament per la Coordinadora Valencià a Ibi, Gorga, Muro, Cocentaina i la Trobada anual de Contacontes de Penàguila, consoliden una iniciativa que pretén recuperar i difondre el patrimoni oral dels valencians i suma, en total, més de 3000 assistents.

En les rutes han col·laborat el bo i millor dels narradors orals valencians (Almudena Francés, Llorenç Jiménez, Rosanna Espinós, Jordi Carbonell, Anna Ballester, Dani Miquel, Sílvia Colomer, el grup Anbelú, format per Bea Bravo, Lurdes Jiménez, Andreu Bernabeu i Nerea Palmer) i escriptors de primera línia (Víctor Labrado, Joan Borja, Francesc Gisbert, Miquel Puig, Jordi Raül Verdú, Enric Lluch o Carles Cano).

Des de la Coordinadora pel Valencià, Francesc Gisbert ha agraït la participació dels 3000 assistents, entre les 12 rutes de contacontes, i de la vintena de narradors orals que han oferit la màgia de les seus històries.

Les rutes de contacontes han ultrapassat les fronteres comarcals i el pròxim 27 de novembre n’hi haurà una ruta del projecte ‘Viatjant i llegint‘ a Monòver. Monòver també és el poble que ha acollit la inauguració de l’exposició itinerant Els nostres monstres en la cultura popular, promoguda per l’entitat, amb 15 panells sobre els nostres rondallaires i els personatges fantàstics de les rondalles, a disposició dels ajuntaments i biblioteques que la sol·liciten en premsa@trobadesalcoiacomtat.cat.

 

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *