foradia subscriutegrat

Campanya d’Escola Valenciana per ajudar als refugiats del País Valencià

• Ajudar les persones que s’han vist forçades a deixar la seua terra. • La Mediterrània s’ha convertit en una gran fossa comuna. • L’anterior campanya solidària va recaptar un fons de 14.073 €. • Aportar un euro.

image002

Escola Valenciana llança la novena edició de la campanya escolar de sensibilització, sota el títol ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià’.

El fons recaptat es destinarà a la Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià, CEAR PV, amb l’objectiu d’ajudar les persones que s’han vist forçades a deixar la seua terra i busquen asil i una vida millor al País Valencià.

cartell_euro_refugiats_escolavalenciana_2017

Importància de la campanya

Aquesta campanya de solidaritat és important perquè des del tombant de segle ha hagut una explosió en el nombre de persones que s’han vist forçades a abandonar les seues cases.

L’any 2014 es va produir a Europa la crisi migratòria i humanitària més gran des de la Segona Guerra Mundial: més de 65 milions de persones patiren la cruesa d’haver de fugir dels seus països.

Els dos últims anys la Mediterrània s’ha convertit en una gran fossa comuna. Vora 6.800 persones, segons dades d’ACNUR, han perdut la vida tractant de fugir de la guerra i la misèria.

A causa de la situació crítica que pateixen els refugiats i les refugiades i l’escassetat de recursos econòmics, humans, sanitaris, dels quals disposen els centres d’acollida, Escola Valenciana incideix de nou en aquest drama per ajudar-los a continuar endavant.

Treball solidari de CEAR PV

Escola Valenciana ha volgut comptar amb CEAR PV, una entitat que ofereix atenció directa i integral a les persones refugiades des de diversos àmbits: l’acolliment, la inserció laboral i l’atenció psicosocial, la defensa jurídica i la denúncia, per a avançar en el reconeixement dels seus drets.

CEAR PV, a través d’Escola Valenciana, posa a l’abast dels centres educatius recursos didàctics per a treballar a l’aula les formes de persecució i vulneracions de drets humans, així com la necessitat de protecció

L’anterior campanya solidària que promogué Escola Valenciana es va adreçar a ACNUR, concretament a als refugiats sirians, i va aconseguir recaptar un fons de 14.073 € gràcies a la implicació de les escoles valencianes en el foment de l’ajuda humanitària.

Es tracta d’acostar a l’estudiantat la realitat i les dificultats que les poblacions refugiades troben quan arriben al País Valencià. En aquest cas, amb la iniciativa de conscienciació social ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià’.

image003

Com participar en la campanya

Els xiquets i les xiquetes que vulguen ajudar les persones refugiades al País Valencià, sols hauran d’aportar un euro dels seus estalvis i, amb aquest senzill gest posaran el seu gra d’arena en el foment de l’ajuda humanitària i enfortiran els valors de convivència, educació per a la pau, la llibertat, la tolerància, la solidaritat i la no-violència, per a construir un món més just.

Els centres educatius interessats a participar poden escriure a escola.v@fev.org o bé telefonar al 96 347 27 83.

La campanya estarà activa fins al 30 de gener, dia en què es commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau.

Font: Redaccio./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *