foradia subscriutegrat

1.165 corredors amb una alta participació de dones en la Mitja Marató d’Alcoi

• Lorena Rodríguez, amb un temps de 00:41:17, qui ha entrat primera dona en la modalitat de cambra de marató • Andrés Micó, guanyador absolut en la modalitat de Mitja Marató • L'últim quilòmetre ha sigut poblat amb infinitat d'espectadors i grups d'animació • Un 25% de les inscrites han sigut dones • Borja Romero, de tan sols de 16 anys, una jove promesa.

A les 10 del matí es donava eixida a la ja sisena edició de la Mitja Marató d’Alcoi Unión Alcoyana Segurs. Una prova totalment consolidada en calendari de carreres populars de la Comunitat Valenciana.En un calendari saturat de carreres populars, la Mitja Marató d’Alcoi Unión Alcoyana Segurs, amb 1.165 corredors, manté el nombre d’inscrits d’altres edicions.

Encara que la pluja ha fet acte de presència puntualment, el temps no ha sigut motiu perquè els alcoians isqueren a gaudir de la festa de l’atletisme. Fet que ha afavorit que la zona de meta s’òmpliga de públic.

De fet, l’últim quilòmetre ha sigut poblat amb infinitat d’espectadors i grups d’animació que han amenitzat les últimes fases dels corredors. Amb 105 quilòmetres de recorregut s’ajuntaven fins a 12 grups d’animació diferents entre els quals trobàvem: ballarines, dolçainers, tabalers, grups de rock, grafiters… tots ells encara que molt diferents però amb una única fi: animar als corredors en el seu últim esprint.

La participació s’ha repartit en:

  • 58% d’inscrits a la cambra de marató (10,548 km).
  • 36% d’inscrits a la mitja marató (21,097 km).
  • 6% d’inscrits a la modalitat que es va estrenar en la passada edició, la mitja marató per relleus.

Una de les dades més rellevants d’aquesta carrera ha sigut la participació de la dona: un 25% de les inscrites han sigut dones.

 un 25% de les inscrites han sigut dones.”

Quant al seu origen, els corredors provenen de més de 125 poblacions diferents, destacant que un 32% és de fora de la província d’Alacant.

A 35 minuts i 40 segons del tret d’eixida, l’alcoià Ovidi Albert Espí arribava en primera posició (de la cambra de marató) marcant un ritme de carrera de 3:22. L’alcoià ha destacat l’ànim de tot el públic present en els seus últims quilòmetres.

El que més ha sorprés ha sigut Andrés Micó, que ha sigut el guanyador absolut en la modalitat de Mitja Marató (21,097 km), amb un temps de 01:11:16, baixant la seua pròpia marca en la carrera de fa dues edicions, el de Villena en 2014, que va tancar el crono en 01:11:39.

A més, cal destacar que Micó venia de recuperar-se d’una recent lesió i encara notava molèsties, la qual cosa fa d’aquesta marca i de baixar el seu propi temps en la carrera en 33 segons una vertadera sorpresa.

Quant a les classificacions femenines, ha sigut l’alcoiana Lorena Rodríguez, amb un temps de 00:41:17, qui ha entrat primera dona en la modalitat de cambra de marató.

Quant a la modalitat de mitja marató, ha sigut Cristina Orenes de la Llosa de Ranes la guanyadora, tancant el crono en 01:32:50.

En la modalitat de parelles (21,097km), els guanyadors masculins han sigut Vicent Cuquerella i Raúl Aguilar, amb un temps de 01:19:28.

En aquesta modalitat, les guanyadores han sigut les alcoianes Noelia Ponsoda i Jessica Mataix amb 01:39:48.

I en la modalitat mixta, David Ruiz i Silvia Alos han tancat el crono 01:28:00.

Enguany, com a novetat, la modalitat de cambra de marató permetia la inscripció de menors fins als 16 anys. En aquesta categoria ha sorprés un jove, Borja Romero, de tan sols de 16 anys: ha sigut setè a nivell general i ha tancat el crono en 00:41:18, una jove promesa del club València Terra i Mar.

D’altra banda, cal destacar que est ha sigut un any amb una xifra record en voluntariat: més de 350 voluntaris de diferents clubs, del centre d’esports d’Alcoi, del Club Atletisme d’Alcoi, efectius de protecció civil, centres docents i altres col·lectius.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *