foradia subscriutegrat

Campanya de conscienciació per la igualtat i els joguets no sexistes

• Que cada xiquet o xiqueta puga triar el joguet que vulguen sense estar condicionats pel seu gènere.

centre-cervantes-jove

El Centre Cervantes Jove va acollir el dilluns a la vesprada la presentació d’una campanya de conscienciació per la igualtat i els joguets no sexistes: “Juguem per Igual”.

Aquesta iniciativa naix de la Mesa d’Igualtat amb la voluntat que cada xiquet o xiqueta puga triar el joguet que vulguen sense estar condicionats pel seu gènere.

En la presentació, va haver-hi un contacontes amb Mariall l’Espantall, a qui va donar vida l’actriu Rossana Espinós, també van fer diversos tallers i finalment un berenar de com-m-me.

Des de la regidoria d’Igualtat, van parlar amb AIJU, l’Institut Tecnològic del producte infantil i d’oci, que ja ha editat el seu catàleg dedicat aquest any especialment al joguet igualitari i de diversitat funcional.

Des d’AIJU va valorar com excel·lent la iniciativa de l’Ajuntament d’Alcoi, i per això van lliurar 650 catàlegs que es repartiran a tots els centres escolars de la ciutat perquè els lliuren als alumnes de primer de primària.

La regidora d’Igualtat, Aroa Mira explica que és un condicionant històric que les nines i el color rosa és per a les xiques i el blau i els balons per als xics, “nosaltres treballem perquè no hi haja cap discriminació per aquells infants que els agrade jugar amb els joguets que no són tradicionals per al seu gènere”.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *