foradia subscriutegrat

El govern municipal rebutja les propostes de Guanyar Alcoi

• El govern rebutja totes les propostes sobre taxes i preus públics de Guanyar Alcoi • Naiara Davó: “La màxima rebaixa impositiva s’aplica als bancs, que hauran de pagar menys de la meitat de la taxa de caixers” • El fet més greu és que vulga incloure una disposició per a delegar en la Junta de Govern la competència per fixar les tarifes dels preus públics

NDavo

Naira Davó./

La normativa que regula les taxes competència de l’Ajuntament i els preus per al públic dels serveis municipals, és a dir, la nova proposta del Govern de l’ordenança municipal fiscal va arribar al correu electrònic del Grup Municipal Guanyar Alcoi, sense comptar amb cap proposta de les que van presentar per tractar de millorar aquesta ordenança fiscal.

Guanyar Alcoi veu menys democràcia en aquest document, no només és el rebuig total al treball de l’oposició en quant a les seues propostes, sinó el fet més greu és que vulga incloure una disposició per a delegar en la Junta de Govern la competència per fixar les tarifes dels preus públics. Per a Naiara Davó, “és un atemptat contra la democràcia”. Un Ple que deixarà de tindre aquesta competència per a que passe a la Junta de Govern, formada per un únic partit, en minoria, que a més ens denega la consulta dels expedients abans d’aprovar-los. “Una mesura de la pitjor dreta autoritària per a un govern que s’autoproclama progressista” conclou Naira.

Ens recorda el grup municipal Guanyar Alcoi que aquest estiu va presentar una proposta incloïen diversos descomptes en serveis municipals per a col·lectius com les persones aturades, famílies monoparentals, famílies nombroses o persones amb discapacitats, com assenyala la regidora de Guanyar Alcoi Naiara Davó, “a aquesta modificació de l’ordenança, Guanyar Alcoi, va plantejar al govern diverses propostes de modificació de taxes i preus públics per a l’any 2016”. Van proposar descomptes en les tarifes per a museus, exposicions o monuments, instal·lacions esportives com la sala de musculació, el rocòdrom, les pistes d’esquaix, de pàdel, de tennis o les piscines municipals, a més de l’abonament anual del Centre d’Esports. Davó, afirma que “de la nostra feina presentada al Govern, no hem rebut cap resposta. L’únic que sabem és que no s’han inclòs cap de les nostres propostes. No coneixem raons“.

Per a Guanyar Alcoi resulta sorprenent la rebaixa que pretén aplicar el govern a la taxa dels caixers bancaris. En paraules de Davó, “costa d’entendre com la màxima rebaixa impositiva s’aplica a les entitats bancàries. Tota una declaració ideològica per part del govern local que evidencia de quina part està el PSOE”.

Pel que fa a l’anunci de l’increment del 50% de l’IBI per a immobles buits, des de Guanyar Alcoi es demana que, com a mínim, el govern siga seriós en els seus anuncis públics: “Fa anys que l’esquerra municipal demana que s’habilite alguna mesura d’aquesta mena, i el propi PSOE ha repetit que no es pot fer. Barcelona en Comú ens ha demostrat que sí que es pot fer, però el govern prefereix tirar d’argumentari polític, i anunciar una mesura que no es pot desenvolupar avançant una promesa electoral del seu propi partit”.

“El Govern sabrà les seues preferències” assenyalen des de Guanyar, que també recorda que l’actual Govern del PSOE està en minoria per dur endavant l’ordenança, haurà de pactar amb la dreta de PP i Ciudadanos, Davó destaca que “quan critiquem la falta de transparència i de comunicació al Govern és precisament per aquestes coses. Hem fet una feina per tractar de millorar l’ordenança fiscal i fer-la més justa, i no rebem cap resposta”.

Guanyar Alcoi segueix insistint en el seu treball, que no és altra que ser els ulls i la veu dels ciutadans a la màxima institució local,  Davó subratlla que “malgrat que una pàgina web amb procediments un tant dubtosos atorgue una bona nota de transparència, setmana rere setmana estem veient noves mesures per tractar d’apartar l’oposició de la presa de decisions, de la informació, i de la gestió responsable”. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *