foradia pressupostparticipatiualcoi

Els col·lectius pels drets de les persones dependents es mobilitzen

• Es van concentrar el diumenge davant les Corts Valencianes • També avui a Cocentaina i a Ibi • Andreu Valor i Rómulo Agulló, dos artistes que han demostrat el seu suport a la causa • Uns serveis que comencen a recuperar-se.

Les Plataformes en Defensa de la Llei de Dependència de la Comunitat Valenciana es van concentrar el diumenge davant les Corts Valencianes per celebrar l’acte central commemoratiu del 10è aniversari de l’aprovació de la Llei de Defensa de l’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència.

També s’han concentrat avui a Cocentaina i a Ibi amb el mateix motiu: demanen no només l’aplicació efectiva de la Llei, sinó que “es blinden els drets de les persones en situació de dependència perquè cap govern de cap color polític puga incomplir allò que està reconegut en la Llei“.

Els actes han estat plens de familiars de persones en situació de dependència i de gent sensibilitzada amb la seua situació. Una situació que va quedar dràsticament vulnerable després que el Partit Popular arribara al govern en 2012, quan va retallar les inversions destinades a atendre els necessaris serveis de les persones que tenen algun tipus de dependència.

La lectura del manifest, “Per què seguim lluitant?”, en cada acte ha estat a càrrec de representants de la cultura de la zona: Andreu Valor i Romu Agulló, dos artistes que han demostrat el seu suport a la causa.

Entre els motius pels quals lluiten dia a dia, els membres de les Plataformes comuniquen que ho fan “perquè cap persona haja de mendicar un servei públic” i “per una societat en la qual no estiga més ben atès qui més recursos té sinó qui més ho necessita”.

No obstant això, les Plataformes afirmen que des que hi ha hagut un canvi de Govern a les Corts Generals des del 2015, hi ha hagut un canvi d’actitud respecte al col·lectiu de persones dependents per part dels poders públics. Un canvi de voluntat política que està materialitzant-se en uns serveis que comencen a recuperar-se.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *