foradia pressupostparticipatiualcoi

El Cercle de Podem Alcoi, preocupat per la deriva del problema català, proposa diàleg

• Podem Alcoi: "davant les posicions enquistades i enfrontades de l'Estat i el Govern de Catalunya, és partidari del diàleg i de trobar mediadors que puguen seure les dues parts per a parlar". • “L’encaix de Catalunya a Espanya és necessari, però no creant confrontació, sinó fraternitat"

Espanya és una nació de nacions, amb una riquesa cultural, de llengües i identitats diverses”, així s’apressa Podem Alcoi arrel el conflicte en Catalunya: “l’encaix de Catalunya a Espanya és necessari, però no creant confrontació, sinó fraternitat i concòrdia entre els pobles i ciutadans de l’Estat”.

Sota aquesta premissa, Podem Alcoi és partidari d’un referèndum amb garanties i que tinga reconeixement internacional, ja que, segons afirma, un 80% de la població catalana ha manifestat en diverses ocasions el seu dret a decidir.

Considera que la mobilització de l’1-O no va reunir les garanties necessàries, però valora com a desproporcionada l’actuació de l’Estat “per impedir aquest anhel d’una bona part del poble català. Utilitzar la força policial per no deixar votar als ciutadans d’un estat democràtic, no és el camí. Així no”.

La formació alcoiana es mostra preocupada per la crispació social que els nacionalismes espanyol i català estan produint. I en aquest sentit afirma que “ser espanyol, no és un símbol ni una bandera; ser espanyol és lluitar per la desigualtat, per la llibertat d’expressió, pel respecte a la cultura i la identitat de l’altre”.

Per a solucionar el problema, “davant les posicions enquistades i enfrontades de l’Estat i el Govern de Catalunya, és partidari del diàleg i de trobar mediadors que puguen seure les dues parts per a parlar”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *