foradia pressupostparticipatiualcoi

Merxe i Dora: “les dones han d’empoderar-se i lluitar per la igualtat”

• Per tal d’aprofundir en el problema de la violència de gènere a la nostra societat: quines són les causes? Com podem lluitar contra aquestes?

Divendres 25 de novembre es va celebrar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. L’associació contra la violència de gènere i familiar d’Alcoi i comarques, ACOVIFA, va organitzar un acte a la plaça d’Espanya d’Alcoi on va assistir un nombrós grup de persones (incloent-hi representants públics de totes les forces polítiques) que comparteixen un objectiu: l’eradicació de la violència de gènere.

Hem conversat amb alguns dels assistents per tal d’aprofundir en el problema de la violència de gènere a la nostra societat: quines són les causes? Com podem lluitar contra aquestes? Ens respon Merxe i Dora, policies locals.

les dones encara no tenen els mateixos drets que els homes”.

Merxe i Dora són policies locals. Han vingut a la concentració del dia Contra la Violència de gènere perquè “de vegades pensem que és un problema menor, però el cas és que afecta tota la societat. I la gent ha d’assabentar-se”.

– Podem dir que els valors masclistes estan implantats en la nostra societat?

És la desigualtat que n’hi ha entre homes i dones. Es pot comprovar en tots els aspectes i sectors de la nostra vida. I des de xicotets els respirem. Són valors que estan molt implantats en tots els rols, càrrecs de direcció i poder… Per exemple, ací a Alcoi ho veiem en les fetes, que les dones encara no tenen els mateixos drets que els homes.

les dones han d’empoderar-se i lluitar per aconseguir la igualtat”.

– Com podem fer per a superar aquest tipus de cultura?

Principalment en l’educació temprana, en els més xicotets. Això és fonamental. En el dia a dia, en les famílies, cada persona individual. Als hòmens els toca fer la faena més gran, que és renunciar a molts dels drets que tenen adquirits històricament. I les dones han d’empoderar-se i lluitar per aconseguir la igualtat de gènere. Cal tindre en compte que ens influeixen per tots llocs: en les pel·lícules i les sèries, per exemple, sempre està la dona guapa i bova que depén de l’home, que és el que ve a salvar-la.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *