foradia subscriutegrat

Qüestió de nas?

'mirada al món' per Ester Jordà

Arriba el Nadal. Com ho sabem? Pel fred? Per la decoració nadalenca dels comerços? Per l’anunci de la Loteria? Sí, clar, però també per una altra inundació (per no dir bombardeig) de missatges: els perfums.

Per qualsevol lloc veus homes forts, disposats a tot, dones esculturals esperant a homes o fent-los esperar, tots i totes desesperats pel sexe. Arrossegant-se (literalment) apegalosos per llits, parets, carrers…

I nosaltres ahí estem, disposats a gastar-se de 40 euros en amunt per una botelleta de 20 ml o menys. Què volem regalar? L’oloreta en qüestió? O eixa vida que anuncien de pel·lícula? (que també, ben pensat, això d’estar apegalós tot el dia…)

Anem a fer una prova. A vore si saps contestar la següent pregunta: Quin és l’origen dels perfums?

  1. Itàlia, s’utilitzava per l’aristocràcia com a símbol de poder
  2. Espanya, el gastaven els bisbes per no oldre l’aroma que desprenia la plebe
  3. França, era utilitzat per les classes altes per dissimular el mal olor corporal

Efectivament, la resposta és la c). Els perfums van nàixer amb el propòsit d’amagar l’olor de suat, de ranci, de no llavar-se en mesos. I el maquillatge també per a dissimular la brutícia que s’acumulava en cara i rostre.

regalar un perfum pot tindre la lectura de ‘et regale colònia perquè fas un olor que no tinc ganes d’acostar-me’.

Així, regalar un perfum pot tindre la lectura de ‘et regale colònia perquè fas un olor que no tinc ganes d’acostar-me’. Que ha fet l’industria perfumista? Invertir milions d’euros en mega campanyes publicitàries per a que la gent oblide l‘autèntic sentit d’este invent.

Pensem en els bebes, quan naixen l’olor més embriagador per a ells és el de la seua mare, són pur instint. I nosaltres els embadurnem de colònia (no hi ha cistella de regal que no en porte) Recent nascuts i ja estem enfilant-los en un futur consumista. Un aplaudiment per nosaltres!

Font: Ester Jordà./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *