foradia subscriutegrat

Vuité aniversari de la Llei de Dependència

Per commemorar aquest dia i també per denunciar l’actuació del President en les seves peticions, les Plataformes de la Comunitat Valenciana es van convocar davant del Palau de la Generalitat. A més van obrir una campanya sota el nom “Què li preguntaries al President?” per que qualsevol poguera formular totes aquelles preguntes que volen que escolte i responga.

aniversari-dependència

El passat diumenge, 14 de desembre, es van complir vuit anys de l’aprovació de la malaurada Llei d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència. Aquest mateix dia també acaba el termini que la Plataforma de l’Alcoià-Comtat va donar al President de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, per escoltar les seves propostes, tal com es va comprometre el dia 1 de novembre, a la Fira de Cocentaina. D’aquesta manera, per commemorar aquest vuité aniversari de la llei i també per denunciar l’actuació poc compromesa del President en les peticions dels més vulnerables de la comunitat, les Plataformes de la Comunitat Valenciana es van convocar davant del Palau de la Generalitat.

Recordem que el dia 1 de novembre el President de la GV es trobava a Cocentaina en un esmorzar del PP, dia en què la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de l’Alcoià-Comtat va aprofitar per parlar amb ell. Molts són els motius que van dur a aquesta plataforma a abocar al carrer a Alberto Fabra, entre altres l’espera durant vuit anys, el fet que la Comunitat Valenciana es troba a la cua en aplicació de la Llei, a més perquè com diuen el govern valencià contínuament es trau de la màniga decrets de copagament i retallades que desvirtuen i manipulen totalment l’esperit i l’efectivitat de la Llei “ i finalment pel seu treball com a President de tots els valencians d’estar al servei dels ciutadans, més aïna com reivindica la plataforma “si es tracta de persones amb dependència i discapacitat, que per la seva condició formen part dels sectors més vulnerables de la Societat”.

La lluita i reivindicació també els va portar, anteriorment, el 17 de maig de 2014, a encarar-se amb el President, dia en que va acudir a l’espectacle de la final de la lliga de futbol a la ciutat d’Alcoi. Aprofitant l’ocasió un grapat de ciutadans es van congregar a la plaça Espanya per poder rebre’l però des de la Plataforma es queixen que no va tenir un segon per parar-se als peus d’una mare amb un fill Gran Dependent. Aquesta mare fa més de cinc anys té uns papers que li asseguren que el seu fill té dret a una ajuda per ser Gran Dependent, una ajuda que mai ha vist cinc anys després. L’endemà el President es va posar en contacte amb aquesta mare per proposar-li el compromís de que rebria una cridada de la Conselleria perquè poguera exposar tot allò que volguera.

 

manifestació-dependència2Per aquesta raó des de la Plataforma reivindiquen les contínues retallades en matèria de dependència i recalquen que “han deixat milers de persones morir sense que se li reconega el seu Dret i que ha obligat a famílies a plantejar davant un jutge la retroactivitat que reconeix la Llei; que ha deixat milers de Dependents en una espècie de “limbe” sense poder anar ni avant ni enrere; que ha deixat a milers de cuidadors, sobretot dones, sense cotització a la seguretat social; que ha endarrerit els pagaments de les mensualitats i ha incomplit reiteradament els acords i compromisos adquirits”.

A dia d’avui, ja han transcorregut 44 dies i no s’ha produït dit encontre. Per aquesta raó van obrir una campanya durant el dia de l’aniversari sota el nom “Què li preguntaries al President?”. Una proposta que tenia l’objectiu de que qualsevol poguera formular totes aquelles preguntes que volen que escolte i responga, ja és la màxima autoritat responsable d’aquesta situació que pateixen.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *