foradia subscriutegrat

El Projecte Canyet necessita el suport de l’Ajuntament per la continuïtat dels voltors

• L'associació fa un any que està cercant un acord de col·laboració definitiu amb l'Ajuntament per a assegurar la continuïtat del Projecte Canyet • FAPAS-Alcoi no pot seguir mantenint els voltors de la serra de Mariola • "Hem tingut diverses reunions amb l'Ajuntament i amb la Generalitat, lamentablement a data d'avui, encara no hem pogut aconseguir un acord de col·laboració satisfactori i definitiu"

Els membres de FAPAS-Alcoi ja no poden continuar mantenint la colònia amb voluntariat exclusivament, i amb una nota de premsa han donat explicacions, per açò en el termini d’uns mesos “haurem de suspendre la pujada de carronya a el “canyet” i, per tant, també deixarem d’arreplegar carronya de les carnisseries o arreplegar els animals morts de les quadres o establiments ramaders”.

El Projecte Canyet recorda que “el beneficiari de la presència dels nostres voltors en la serra, és a dir, la societat, ha d’anar fent-se càrrec de mantenir aquesta colònia, per açò hem tingut diverses reunions amb l’Ajuntament i amb la Generalitat, com a representants dels ciutadans, perquè ells assumisquen el manteniment d’aquestes aus i nosaltres seguirem fent les funcions divulgatives i científiques, lamentablement a data d’avui, encara no hem pogut aconseguir un acord de col·laboració satisfactori i definitiu, ja que l’Ajuntament col·labora puntualment en transport de la carronya, però és necessari que assumisca un compromís definitiu, que s’establisquen els mecanismes administratius oportuns i un sistema permanent que assegure la continuïtat del Projecte Canyet”.

Després d’un any de negociacions “amb l’Ajuntament i amb la Generalitat”, que encara no han donat els seus fruits.

FAPAS-Alcoi, està endavant més de 16 anys treballant amb els voltors, fent labors educatives, divulgatives, científiques i de seguiment, però també encarregant-se de la neteja i manteniment del canyet, de portar el menjar, de coordinar als ramaders, carnissers, etc. perquè els voltors es pogueren aprofitar dels desaprofitaments dels seus negocis o de gestionar la mort dels animals de les seues quadres i establiments, “la nostra associació és incapaç de seguir fent tot aquest treball, no solament per la falta de fons, sinó també per la falta de personal voluntari, doncs és un treball de tots els dies de l’any, de moltes hores, de molts recursos i de molts esforços que ja no podem seguir realitzant molt al nostre pesar.

L’entitat compta amb els mateixos o menys voluntaris des del seu inici. En el Projecte Canyet “cadascun tenim els nostres treballs, uns altres anem tenint cada vegada més edat i és impossible seguir pujant menjar a les pedreres del Preventori, quasi diàriament, amb els nostres vehicles, carregats amb peces de carn en ocasions de grans dimensions, amb molt pes i sense recursos econòmics suficients”.

els habitants d’Alcoi se senten orgullosos quan veuen sobrevolar les seues serres a desenes de voltors. Fins i tot s’han utilitzat els voltors com a reclam turístic de la ciutat.”

FAPAS-Alcoi i el Projecte Canyet “des que l’any 2000 inicia aquest projecte de reintroducció del Voltor leonado en les nostres comarques i aconseguir que en el temps rècord de tan sols 4 anys s’establira la primera colònia reproductora, s’ha intentat vincular a tota la societat amb aquest projecte, hem volgut que la gent sentira als voltors com alguna cosa seu, com a part del seu paisatge. Creiem que ho hem aconseguit, els habitants d’Alcoi se senten orgullosos quan veuen sobrevolar les seues serres a desenes de voltors. Fins i tot s’han utilitzat els voltors com a reclam turístic de la ciutat. Per açò, després de tants anys d’esforços mantenint i augmentant les dimensions d’aquesta colònia de voltors expandida per part del nord de la província d’Alacant i sud de València, intentem que aquells que gestionen els pressupostos i els serveis dels ciutadans assumisquen part del cost de mantenir a aquestes majestuoses aus sobrevolant els nostres cels”.

 

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *