lasarga

Exposició de Damià Jordà sobre els rituals de consum quotidià de drogues

• L'anomenat "problema de la droga" és una representació social • Dijous 12 de gener a les 20h a la UNESCO.

El Club d’Amics de la Unesco d’Alcoi té el plaer de convidar el proper dijous 12 de gener a les 20h a la inauguració de la instal·lació fílmica “Rituals de consum” de l’artista Damià Jordà.

L’anomenat “problema de la droga” és una representació social sembrada, abonada i collida pels dispositius de poder, que a Espanya pren cos amb la instauració de la democràcia parlamentària.

La implantació dels nous models de consum de drogues, s’integra de ple en el marc del consumisme com a instrument d’alienació capitalista.

El concepte de ritual navega entre allò sagrat i allò profà. Entre el cerimoniós i el quotidià. La programació cognitiva oberta de l’ésser humà ens obliga a aferrar-nos a processos, a convertir-nos en adictes als rituals. Totes aquestes representacions, aquests rituals i aquestes formes d’entendre i relacionar-se amb la qüestió de les drogues, varien inevitablement en diferents segments generacionals.

En aquesta obra, Damià Jordà se serveix de nombrosos materials extrets d’emissions televisives espanyoles de les darreres dècades, les locucions de les quals són reinterpretades pels actors Rubén Mira i Toni Belda. D’aquesta forma representa la desmesurada capacitat que té aquest mitjà per a construir opinions, judicis i fins i tot identitats, mentre pigmenta la realitat dels subjectes que ens sotmetem a la seua influència.

Cal ressenyar que Damià Jordà (Alcoi 1982) és Doctor en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València i el seu treball es divideix entre la recerca acadèmica, la docència i la producció artística.

La seua obra es caracteritza fonalmentalment per la cerca de formes d’expressió narrativa mitjançant la construcció d’assajos i poemes visuals de clara influència cinematogràfica, així com d’eventuals propostes d’instal·lació que plantegen una reflexió formal sobre la nostra relació física amb la imatge audiovisual.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *