foradia subscriutegrat

El PSOE també proposarà retirar la distinció d’Alcoi a Trillo

• Entenent que se sumarien els vots a favor de Guanyar, PSOE i Compromís.

Els socialistes alcoians estudiaran l’opció de retirar a Federico Trillo la distinció de Fill Adoptiu de la ciutat d’Alcoi.

Així, si no n’hi ha contratemps, seran ja dos els grups municipals (l’altre és Guanyar) que presenten aquesta proposta enguany.

Cal recordar que el Consell d’Estat ha reconegut oficialment la responsabilitat del Ministeri de Defensa, dirigit llavors per Federico Trillo, en el sinistre que va costar la vida a 62 militars que tornaven de l’Afganistan el 26 de maig del 2003. I que durant tots aquests anys Trillo no ha demanat i segueix sense demanar perdó, a més el PP va premiar atorgant-li el lloc d’Ambaixador a Londres.

Per a retirar la distinció, serà necessari modificar el Reglament Especial d’Honors i Distincions de l’Ajuntament d’Alcoi, aprovat el 1976 que, hui en dia, no indica com revocar les distincions.

En l’anterior legislatura ja es va intentar retirar les distincions a l’exministre de Defensa per la seua responsabilitat política en l’accident del Yak-42, però no es va aconseguir, ja que el reglament no ho indicava; i els vots dels partits a favor, PSOE, EU i Compromís eren 14 de 25, insuficients per canviar el reglament.

En aquesta ocasió, entenent que se sumarien els vots a favor de Guanyar, PSOE i Compromís (17 vots), sí que s’hauria de poder dur a terme la proposta.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *