foradia subscriutegrat

Alcoi en quinze dies: Pressupostos aprovats però amb el Pont trencat

• Un resum de les notícies més importants dels últims quinze dies alcoians.

Després de gaudir d’un dels Nadals amb més màgia del país, hem de tornar a la realitat. El principal fet ocorregut durant els primers dies del nou any és l’aprovació definitiva dels Pressupostos Municipals del Govern. Ha sigut Guanyar l’únic Grup Municipal que els ha donat suport.

I és que moltes de les propostes integrades al projecte de la ciutat d’enguany han sigut de la plataforma de la confluència: els Plans d’Ocupació per als sectors més afectats per la crisi; la creació de la Mesa del Centre, on associacions de veïns, comerciants, grups polítics i tècnics tenen dret a participar en la rehabilitació de la zona neuràlgica de la ciutat; el Consell de Cultura per a coordinar els diferents col·lectius culturals…

Creació de l’Empresa pública per a recuperar serveis bàsics”

També la creació de l’Empresa pública amb l’objectiu de recuperar per a la ciutat serveis tan bàsics com l’aigua o la neteja. Cal esmentar que els serveis públics de necessitats bàsiques, ho refuten cada vegada més estudis i experiències, contribueixen més al bé comú que els privats (on la rendibilitat és l’objectiu primer). Per això, la re-municipalització d’aquests sectors està sent una realitat que s’estén amb una tendència creixent pels municipis (tant nacionals com internacionals).

No obstant això, aquesta última proposta no ha agradat a Ciudadanos, que ha qualificat d’inoportuna “perquè no està entre les prioritats de la ciutat” (un dels principals motius pels quals s’ha abstingut a la votació dels Pressupostos).

Tampoc ha agradat al PP, que pensa que els diners que costarà podrien destinar-se al manteniment ordinari d’infraestructures i vies públiques. En el seu cas, ha optat per rebutjar els Pressupostos, al·legant que no comporten un projecte de ciutat seriós.

Compromís manifesta que està a favor de les empreses públiques però que, com no s’ha especificat encara la funció concreta de la plantejada pel Govern, “no estan disposats a donar un xec en blanc” (també s’ha abstingut a l’aprovació dels Pressupostos).

Per altra banda, el Govern ha anunciat que el Centre de Malalts Mentals del Barranquet de Soler s’obrirà durant aquest any i passarà a ser gestionat per l’Administració Autonòmica. El Govern s’ha compromés a assumir les despeses dels desperfectes de l’obra. Cosa que ha criticat Compromís afirmant que ha de ser l’empresa constructora i no els alcoians qui es responsabilitze dels 30.000 € que costarà.

Plans d’Ocupació per als sectors més afectats per la crisi”

La infraestructura alcoiana que no estarà disponible durant els pròxims 13 mesos és el Pont de Fernando Reig. Per fi, el Ministeri de Fomento ha informat que s’han de canviar tots els seus tirants (pareix mentida que tan sols tinga 30 anys i que ens costara vora 1.000 milions de les antigues pessetes). El cost total serà de 10 milions d’euros.

En fi, si hem de fer cues i suportar obstruccions de trànsit durant una bona temporada, no tindrem més remei. De fet, si és possible, millor caminarem.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *