lasarga subscriutegrat

La Policia rep un curs sobre sancions al consum de substàncies

•Curs dirigit a Policia Municipal, Nacional i Guàrdia Civil sobre el consum de substàncies" • La realitat dels trastorns additius.

El saló de plens de l’Ajuntament d’Alcoi ha presenciat un curs dirigit a Policia Municipal, Nacional i Guàrdia Civil entre altres, amb el títol “Infraccions i sancions per consum de substàncies”, organitzat a través de la UPCCA i amb la col·laboració de la Policia Municipal.

A l’activitat van assistir més de 60 persones d’Alcoi i de diferents poblacions de tota la província: Ibi, Muro, Onil, Sant Vicent del Raspeig, Xàbia, Xixona, Benidorm, Calp…..

MªJesús Álvarez Pascual, responsable dels Servicis Jurídics de la Conselleria de Salut Universal i Salut Pública, Servici de Gestió de Drogodependències, ha sigut l’encarregada de donar el curs.

Els continguts del curs han versat sobre la informació general de la normativa reguladora de drogodependències i altres trastorns additius, tant a escala nacional com autonòmic. Així com, centres i serveis d’atenció i prevenció.

Els temes que han tractat, han sigut:

  • Situació del consum de drogues a la Comunitat Valenciana. Sistemes d’informació.
  • Normativa estatal. Llei Orgànica de Protecció a la Seguretat Ciutadana.
  • La normativa autonòmica en Drogodependències i altres trastorns additius.
  • Infraccions per publicitat, venda i consum de begudes alcohòliques. Normativa aplicable.
  • Tipologia de centres i serveis d’atenció i prevenció de drogodependències.

La regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, ha tancat la jornada afirmant que no podem ser aliens a la realitat dels trastorns additius en la nostra societat però, a més de conéixer-la, hem de tindre totes les mesures necessàries per a poder fer-li front de manera interdisciplinària.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *